X

cine se aseamana se aduna

Cine se aseamana se aduna

Vi s-a intamplat ca lumea sa va spuna cat de bine semanati, sau chiar sa va intrebe daca sunteti frati si nu doar o data? Ei bine, trebuie sa stii ca nu e nimic ciudat in asta. Un studiu realizat recent de oamenii de stiinta francezi afirma ca barbatii sunt mai atrasi de femeile care seamana cu ei – prin prisma culorii ochilor, a parului, dar si a gropitelor din obraji si a altor trasaturi. Cine se aseamana se aduna devine mai mult decat o vorba din popor.

Studiile de pana acum se concentrau pe altfel de caracteristici care ar putea sa trezeasca interesul publicului masculin, caracteristici legate de concentratia de hormoni sau de fertilitate (coapse largi etc.). Abordarea celor de Institutul de Stiinte ale Evolutiei din Montpellier a fost insa diferita, axandu-se pe asemanarile fizice dintre jumatatile dintr-un cuplu.

Dupa cum se vede…cine se aseamana se aduna

Cum s-a desfasurat mai exact studiul? Ei bine, se pare ca au fost doua etape. In prima etapa, savantii au cerut unui numar de 100 de barbati sa aleaga din mai multe fotografii cu chipuri feminine, pe acelea care li se pareau atragatoare. Rezultatele, publicate in revista americana PloS One, au indicat faptul ca intr-adevar, barbatii sunt mai atrasi de femeile cu care au in comun anumite trasaturi fizice. In a doua etapa, cercetatorii au analizat fotografiile unor cupluri reale, care aveau cel putin un copil (deci implicate intr-o relatie serioasa), descoperind ca partenerii in cuplu au mai multe trasaturi in comun decat doi indivizi luati la intamplare din populatia totala. Iata deci inca un lucru pe care multi dintre noi l-am observat cu ochiul liber, confirmat de savanti.

Cine se aseamana se aduna, pe bune!

Rezultatele cercetatorilor, ce m-au determinat sa fac un inventar rapid al fostilor prieteni (si da, unii semanau tulburator de mult cu mine), au printre ipoteze homogamia. Acesta este un fenomen observat la mai multe specii de animale, prin care unii indivizi au tendinta de a alege partenere cu informatie genetica asemanatoare, mai exact, care le seamana.

Pentru amuzamentul nostru, am pregatit o serie de poze cu cupluri celebre, care sustin aceasta ipoteza. Multe dintre cupluri nu mai sunt…de actualitate pentru ca cine se aseamana se aduna, asa e, dar se mai si desparte. 😛

cine se aseamana se aduna

cine se aseamana se aduna

cine se aseamana se aduna

cine se aseamana se aduna

cine se aseamana se aduna

cine se aseamana se aduna

cine se aseamana se aduna

cine se aseamana se aduna