X

Cina romantica

Cina romantica nu tine cont de varsta

Intr-o relatie iubirea si respectul trebuie sa se tina de mana iar daca ele se regasesc mai departe intr-o casatorie, care dureaza zeci de ani, inseamna ca vorbim despre o reusita atat afectiva cat si sociala.

Parintii mei sustin meritocratia sentimentelor de iubire si a gandurilor responsabile care le-au sustinut casnicia. Si pentru ca nici acum nu pot trai unul fara celalalt, indiferent de emanciparile liberale si modernismele sociale care se manifesta in jurul nostru si al lor, m-am gandit sa contribui, intr-o nota clasica, la dragostea ce si-o poarta printr-o invitatie la o cina romantica.

Nu am vrut sa astept o zi cliseica de mers la restaurant ci una in care semnificatia ei sa nu aiba bulina pe calendar, o zi care, pe viitor, sa fie memorabila pentru parintii mei prin farmecul si emotiile ce reprezinta ingredientul de baza pentru o cina romantica.

Cina romantica. Un rendez-vous pe bulevarde nostalgice

Din cele povestite de mama, dupa o cina romantica de poveste:

“O primire calduroasa cu sampanie si cele mai frumoase urari de bun venit din partea bucatarului sef. Un separeu in mijlocul caruia o masa de doua persoane excela in eleganta. Doua lumanari si un buchet sofisticat de flori tronau pe masa iar o muzica de corazon, ce se auzea in surdina, indemna la dans…”

Romantic Dinner: One love recipe that keeps you together forever!

Cina romantica, indiferent de varstaUn prim antreu a facut usor intrarea pentru pregatirea apetitului. Tacerile pline de emotii scaldate intr-un elegant pahar cu vin au facut loc primelor cuvinte, primelor povesti despre ei doi.

Apoi un fel principal le-a imbogatit experienta culinara si cheful de a rascoli ametitor universul de amintiri. Si-a urmat un desert delicios, precusor al altor feluri….

Papilele gustative au explodat de placerea rasfaturilor culinare iar simturile olfactive au dat unda verde rasfoirilor de nostalgii. Intr-un final de cina romantica, au ramas fascinati de maiestria bucatarului in flambarea fructelor si pudrarea lor cu zahar…

Hai sa renuntam la mandrele ipocrizii si sa asezam cu grija, in biblioteca vietii, filele unei carti ce se va numi: „Cina romantica”

Asadar, iata cadou perfect pentru ai mei parinti, un cadou care prinde bine fiecaruia dintre noi, in orice moment al relatiei – o cina romantica! In ciuda glumelor rautacioase auzite de prin stanga, de prin dreapta, si a ochilor dati peste cap cu aluzii privind demodarea conceptului de cina romantica, vreau sa cred ca nu le iei in serios si ca un asemenea rasfat la un restaurant ti s-ar potrivi si tie de minune.