X

Cererea in casatorie – pentru cei care nu se lasa ingenunchiati

Sper sa nu te fi speriat pe tine, cititorule de sex masculin, cu acest titlu. Hai, bate de trei ori in lemn si citeste mai departe. 🙂 Trebuie sa recunosc, nu sunt una din acele fete care se visau de mici in rochia de mireasa, nu traiesc cu spaima ca n-o sa ma „ia” nimeni si ca o sa raman „fata batrana”. De fapt, departe de mine orice gand de maritis.

Pana nu demult, combateam ideea casatoriei cu un numar impresionant de argumente, eram avocatul perfect al celibatarului si eram sigura ca nimic nu imi va schimba convingerile.

Cererea in casatorie – un subiect pentru „oameni mari”

E nevoie de o singura clipa de indoiala, cateva secunde de reverie in care te vezi imbracata intr-o rochie alba, si hmm… te trezesti cu un zambet vinovat pe buze. Iti zici: „Bine, poate peste cativa ani…” Atunci stii ca nu mai esti acel copil rebel, care se opunea oricarui lucru conventional si ca ai crescut si tu putin.

Asta nu inseamna ca daca as vedea acum un tip in genunchi in fata mea, nu as fugi rupand pamantul. Dar am invatat sa accept ca orice convingere se poate schimba, in timp…

Cererea in casatorie fara surse de inspiratie

Pentru cei mai pregatiti decat mine, cererea in casatorie, daca nu respecta cliseele din filme si e facuta doar dintr-un singur motiv pe care toti il cunoastem, poate fi un moment magic. Am un prieten, care se apropie de „marele moment”, si se plange, mai in gluma mai in serios, ca s-a facut cam tot in materie de cereri in casatorie, ca stacheta e ridicata foarte sus. „Nu-i nimic”, ii zic eu,  „Tu o vei ridica si mai sus!”:)

Fiecare individ e unic si implicit fiecare cuplu e unic. Nu exista modele de cereri in casatorie, ci doar exemple. Poti sa fii curios si sa vezi cum au facut-o altii, dar in cele din urma momentul special il poti construi doar tu, pentru ca tu cunosti cel mai bine persoana iubita, tu ii cunosti obiceiurile, preferintele, nebuniile…

Sometimes you have to stop thinking so much and go where your heart takes you.

Ti-a recomandat un prieten sa iei bilete la Paris si sa o ceri acolo pentru ca, zice el,  ce loc e mai potrivit decat capitala iubirii? Ce sa faci? Sa ii asculti sfatul sau sa ii pui inelul intr-o scoica pe care ea sa o gaseasca pe plaja pentru ca stii cat de mult iubeste marea? Sincer, cand te gandesti la cererea in casatorie nu e indicat sa asculti sfatul prietenilor, si oricat de siropos ar suna incearca sa faci ce iti dicteaza inima.

Si, daca vreti un sfat de la mine: „Keep it simple guys!”