X

cel mai frumos cadou

Cel mai frumos cadou din lume…

…este o noptiera. Sub designul vintage al obiectului de mobilier, este ascuns un secret impresionant… un secret web 2.0. Inainte de a-ti dezvalui secretul, iti voi spune doar ca atunci cand dezchizi sertarul acestei noptiere, in interior gasesti fotografiile ce ti-au fost trimise pe Twitter. In acelasi timp, poti pune un biletel in interiorul sertarului si el va fi transformat in tweet. Intr-adevar cel mai frumos cadou, mai ales pentru cei care vor sa ia o pauza de la calculator…

Tableu, caci asa se numeste noptiera, desi poate parea un obiect „desprins” dintr-un scenariu de film fantasy, este de fapt o inventie tehnologica de ultima ora. Creatia lui John Kestner se bucura deja de o notorietate impresionanta…in spatiul online, desi are pretentia de a fi o experienta anti-calculator. Cel mai frumos cadou, ramane insa, dupa parerea mea, fotografia in format fizic pe care posesorul noptierei o gaseste in sertar.

Cel mai frumos cadou, la limita dintre online si viata reala

Secretul lui Tableu este unul impresionant, tocmai prin simplitatea lui. Magia lui Tableu este asigurata de un printer incorporat in noptiera, conectat la Internet. Iata un filmulet mai mult decat concludent despre Tableau, un ultim hit din categoria „cel mai frumos cadou”:

Tableau: physical email from John Kestner on Vimeo.

Cel mai frumos cadou este un obiect tehnologic mascat…

…pentru ca multi dintre noi am inceput sa ne simtim intoxicati de online, de retele de socializare si simtim nevoia sa evadam intr-un spatiu prietenos. Desi Tableu ramane un produs al tehnologiei, este si un produs al unei noi constiinte: aceea ca nu trebuie sa ne intoarcem ochii de la viata reala.