X

ceea ce faci

Cat de mult din ceea ce faci esti tu?

Tema de astazi este una speciala, desi am ajuns la ea in timpul obisnuitei activitati de pescuit online. Caci nu navigam niciodata pe marele Internet fara folos , nu-i asa? In timp ce scroll-uiam gingantul retelelor sociale, am descoperit o imagine, insotita de un text, asupra carora m-am oprit mai mult decat o fac de obicei. Imaginea este cea alaturata, iar textul este urmatorul: „Cat de mult te defineste ceea ce faci? Daca nu suficient, inseamna ca inca te creezi pe tine insuti.” Si uite asa a inceput reveria.

Ceea ce faci si ceea ce esti: soapte motivationale

Ei bine, cati dintre noi am descoperit conturul clar al dorintelor, nazuintelor noastre de viitor? Cati dintre noi suntem fericiti in totalitate cu lucrurile pe care le-am obtinut pana acum? Cati dintre noi nu se imagineaza intorcandu-se in trecut pentru a…face lucrurile altfel?

Probabil ca si tu, ca si mine, esti unul dintre acei oameni care se trezesc dimineata cu senzatia ca le lipseste ceva. Apoi, incerci sa speli gandul, pornesti pe acelasi drum de fiecare zi, doar pentru a adormi cu aceeasi idee in cap. Daca nu te regasesti in ce zic, esti unul dintre norocosi.

Un singur lucru ma linisteste. Stiu ca mai rau decat sa stii ca esti pierdut in banalitate e sa nu stii asta.

Ceea ce faci de acum e tot ce conteaza…

…nu timpul „pierdut”, nu ce-ar fi fost daca. Ce e de facut pentru a scapa de marele gol? Primul pas este sa te opresti, sa fugi intr-un colt de natura, sa redescoperi lumea din jurul tau, sa asculti sunetul naturii, povestile oamenilor si sa te uiti din nou spre cer – taramul tuturor posibilitatilor. Incearca sa te incarci cu energia lucrurilor care te inconjoara pentru a putea da contur propriei existente.

Apoi te apuci de „munca grea”: incepi sa sapi in propriile ganduri si sa iti descoperi visurile. Daca ai impresia ca nu stii ce iti doresti, experimenteaza! Incearca tot ce iti face cu ochiul si daca gasesti un lucru care te innebuneste nu ii da drumul. Persista, perfectioneaza, traieste prin el! De maine voi face si eu asta. Un weekend demential! 🙂