X

cea mai frumoasa urare

Cea mai frumoasa urare…exista?

Ce face majoritatea oamenilor in context de sarbatoare, fie ea religioasa sau o aniversare de orice tip? Cauta inspiratie pentru urari. In minte, in suflet…pe net, oriunde putem gasi creativitatea, acel strop de original adaugat frumosului, dar deja banalului “La multi ani !”.

Pentru ca, nu-i asa, nu putem spune doar “La multi ani!” si atat, trebuie sa oferim cea mai frumoasa urare, cele mai speciale cuvinte care, din pacate, oricum nu vor avea puterea de a exprima ceea ce simtim si dorim cu adevarat. Iar eforturile noastre au ca rezultat, de cele mai multe ori, o banalitate ascunsa sub o masca impodobita care nu face decat sa ne ingreuneze scopul…

Cea mai frumoasa urare si efortul de a o concepe

Exista oameni care  isi transmit sentimentele usor cu ajutorul cuvintelor rostite (eu nu fac parte dintre ei), oameni care, prin intermediul condeiului, depasesc greutatea unui moment de sinceritate si oameni care se exprima prin gesturi. Care dintre aceste moduri este potrivit pentru cea mai frumoasa urare? Hmmm, dificil de spus, dar sa facem o paralela cu « suprema » declaratie de dragoste – “Te iubesc !”.

A devenit foarte usor sa spui aceste 2 cuvinte, deja se afla pe buzele tuturor si deja si-a pierdut aproape toata semnificatia, mai ales in cuplurile in care ele sunt folosite pe post de semn de punctuatie intr-o conversatie. Deja e zgomot de fundal…Cand pui aceste 2 cuvinte pe o hartie, se schimba situatia putin pentru ca deja se afla sub semnul permanentei si devin acea declaratie pe care nimeni, indiferent de efectul timpului, nu ti-o mai poate lua inapoi. Dar oricare alta asemenea va anula unicitatea celei dintai si totusi…o singura data nu este de ajuns.

Cred ca cel mai frumos mod de a-ti declara dragostea este acela de a-i oferi consistenta, de a o transpune in gesturi, de a o face sa prinda viata si sa reinvie in chip diferit in fiecare zi, de a-i da forma nu prin cele doua cuvinte, ci prin moduri infinite de a-i face simtita prezenta in fiecare zi. De aceea, in ciuda aparentelor, dragostea muta a barbatilor poate fi cel mai profund sentiment…

Cea mai frumoasa urare sub semnul metamorfozei

cea mai frumoasa urare
Deci cum oferim celor dragi cea mai frumoasa urare atunci cand cuvintele devin inutile? Greu de spus…Eu cred ca esenta din cea mai frumoasa urare ar fi aceea de a dori cuiva ca gustul amar al regretului sa-i fie strain, pentru ca regretul nu tine neaparat de ceva ce ai facut, ci si de ceva ce nu ai facut atunci cand ticaitul ceasului nu era unul asurzitor.

Cea mai frumoasa urare, una fara glas, ia forma unor amintiri si clipe minunate, a unor momente pe care tu i le-ai daruit unei persoane speciale si prin care i-ai spus, fara dar si poate, dar si fara cuvinte, cat de mult o iubesti.