X

ce faci in timpul liber

Ce faci in timpul liber si…ce ti-ai dori sa faci?

Timpul liber a devenit o comoara inestimabila, iar modul in care ne bucuram de ea determina cat suntem de bogati, din punct de vedere spiritual. Nu cred ca exista persoana care sa nu astepte cu nerabdare weekendul sau orele de dupa serviciu dar, cateodata, din lipsa de activitati, ele devin mai greu de suportat chiar si decat cele de munca (nu ca acestea n-ar fi, din cand in cand, o adevarata placere :p ).

Acum cateva luni era o campanie publicitara pentru un anumit post radio care ne spunea, printre alte mesaje deprimate, faptul ca “Romanii nu stiu sa se distreze”; pe multi i-a deranjat, pe altii i-a intrigat (acesta era si scopul), dar multora dintre noi nu le-a spus nimic nou. Nu stiu tu ce faci in timpul liber, insa romanii, din pacate, nu se pot mandri cu activitati foarte interesante….

Ce faci in timpul liber….altfel decat restul populatiei?

Spun asta pentru ca un sondaj de opinie realizat in primele luni ale anului 2011 ne releva faptul ca  aproximativ 78% dintre romani sunt nemultumiti de modul in care isi petrec cele cateva ore libere pe zi care, pentru 57%, nici macar nu sunt ore linistite datorita faptului ca nu se pot deconecta de la grijiile cotidiene si de la problemele de serviciu.

Si-atunci ce fac? Marea majoritate (aproximativ 72%) pun mana pe telecomanda si isi petrece ore intregi in fata televizorului, urmarind in general stiri deprimante sau programe care nu le aduc niciun strop de optimism sau relaxare; altii stau pe internet, altii mai ies in oras la o bere unde, probabil, tot despre probleme discuta iar altii mai vad, din cand in cand, un film sau un spectacol de teatru.

Si daca stau sa ma gandesc bine, nici eu nu faceam intotdeauna ceva special in timpul liber, insa acest lucru s-a schimbat de cand mi-am dat seama cat de multe experiente minunate am ratat si cat de mult timp am pierdut…degeaba.

“Time is free, but it’s priceless. You can’t own it, but you can use it. You can’t keep it, but you can spend it. Once you’ve lost it…you can never get it back.”

“Ce faci in timpul liber?” – o singura intrebare, posibilitati infinite

Daca te intreb “Ce faci in timpul liber?”, imi vei da un alt raspuns decat cele de mai sus? Daca nu, eu te-as intreba de ce sa te uiti la televizor cum altii isi traiesc viata, cand poti chiar tu sa faci asta?

Foarte multi participanti au spus ca unul dintre motivele pentru care nu fac nimic special in timpul liber este acela ca…nu exista ocazii. Din punctual meu de vedere, greseala lor este ca nu se gandesc dincolo de un concert in aer liber sau o petrecere intre amici, la activitati cu adevarat altfel, activitati care te fac sa spui, la sfarsitul celor cateva ore libere, “A meritat!”.

La ce ma refer? La tot ce-ti poate trece prin minte, de la activitati in aer (bungee jumping, saritura cu parasuta, zborul cu balonul sau altele), la cele de apa (rafting, yachting, kiteboarding, caiac etc.) sau la cele mai “cu picioarele pe pamant”ce faci in impul liber (echitatie, alpinism, tir cu arcul s.a.m.d). Posibilitatile sunt nenumarate, iar dificultatea intervine, in opinia mea, atunci cand trebuie sa te hotarasti pe care dintre ele sa o alegi. 😀 Dar daca faci macar cate una in fiecare weekend, poti spune ca ai profitat din plin de timpul tau liber!

Asadar, sper ca, daca peste cateva luni te-as intreba din nou “Ce faci in timpul liber?” sa nu stii de unde sa incepi sa-mi povesteti, atat de multe experiente uimitoare sa-si faca loc in viata ta!