X

ce faci de craciun

Ce faci de Craciun?

Fac ce fac si tot la zilele de Craciun imi zboara mintea… Sarbatoarea bradului impodobit cu acel parfum familiar imi face mintea sa zboare catre alte vremuri, mai simple, mai vesele, mai colorate. Exista insa cateva lucruri care ameninta magia Sarbatorilor de iarna si pe care ar fi bine sa le evitam, daca nu vrem sa il primim pe Mosul imbufnati.

Daca inca nu stii ce faci de Craciun, vezi macar ce nu ar trebui sa faci…

Iata lista propusa de mine:
ce faci de craciun

Nu fi  Grinch! Nu-i contamina pe ceilalti cu cinismul care te incearca in preajma Craciunului. Daca Sarbatorile de iarna nu sunt tocmai pe gustul tau…pragmatic, incearca sa nu le strici cheful si celor din jur! ;

Nu te imbata la petrecerea de Craciun a companiei! Mai ales daca petrecerea este desfasurata intr-un loc bine iluminat, incearca sa nu te ambitionezi sa le faci paguba sefilor si nu goli open-barul. Ochii tulburi si eventualele avansuri facute „sub influenta alcoolului”colegelor/ colegilor nu te vor pune chiar in cea mai buna lumina la locul de munca…

Da Log Out! Macar de Craciun, incearca sa te dezlipesti de Facebook, Twitter si mai stiu eu ce alte retele de socializare care te tintuiesc cu ochii in computer… Probabil ca vei fi alaturi de familie in aceasta perioada, asa ca incearca sa te bucuri de ocazie si sa lasi socializarea virtuala pentru alte zile.

Nu fi spammer! Anul asta, renunta la mesajele-tip „Fie ca…” trimise catre toata agenda telefonica si personalizeaza-ti urarea catre cei dragi. Cel mai frumos ar fi sa pui mana pe telefon si sa ii suni daca nu te poti intalni cu ei de Craciun.

Nu lasa cumparaturile pe ultima suta de metri! Daca nu cumva vrei sa intampini Craciunului cu nervii intinsi la maxim din cauza haosului din oras din aceasta perioada, incearca sa nu pornesti la cumparat cadouri in Ajun. In afara de nervii intinsi, te vei pricopsi probabil si cu daruri nu prea inspirate…

ce faci de craciunNu manca peste masura! Stiu ca tentatia sarmalutelor, carnatilor, cozonacilor si a altor bunatati intinse pe masa de Craciun este mare, insa incearca sa nu te indopi de parca ar veni sfarsitul lumii… O indigestie nu e tocmai cel mai frumos cadou pe care il poti primi de Craciun, si nici cateva kilograme in plus nu cred ca te vor face sa sari in sus de bucurie.

Nu iti decora exagerat casa! Stiu ca pe multi dintre noi ne incearca un exces de zel in ceea ce priveste decoratiunile de Craciun, insa vorba „ce-i prea mult strica” ramane valabila si in acest caz. Ai mare grija mai ales in ceea ce priveste instalatiile luminoase, lumanarile decorative, care iti pot transforma excesul de zel in…cenusa.

Si probabil ca ar mai fi multe lucruri de zis…insa ma grabesc sa fug la cumparaturi ca doar mai sunt cateva zile si vine Mosul.

Tu, ce faci de Craciun?…

…sau mai bine, ce ti-ai promis sa nu mai faci de Craciunul asta?