X

cati ani ai

Tu cati ani ani? Despre varstele vietii

Sunt oameni pe lumea asta si, din fericire, nu sunt asa putini pe cat credeam, care cunosc un mare adevar: varsta nu e decat un numar. Viata nu se masoara in ani, zile, minute, secunde ci in…momente. Au fost oameni despre care, daca e sa luam in calcul numai numarul de ani, se poate spune ca au trait putin, dar care, de fapt, au avut vieti mai pline decat multi dintre cei care au prins 90, 100 de ani.

Citeam vorbele unei actrite care de curand a plecat dintre noi (Irina Petrescu): „Nu ma tem de batranete, nu ma complexeaza ridurile sau parul carunt. Experienta care se dobandeste nu poate fi contrazisa prin niciun artificiu de visare.”

Cati ani ai, omule fara varsta?

Cati, cate dintre noi mai gandim astfel? Cum putem scapa de frica imbatranirii, de groaza ca intr-o zi ambalajul asta pe care il pretuim atat se va invechi si nu ne va mai face cinste? Usor!  Am putea sa il tratam cu respect, dar sa nu ne mai subordonam lui.

Imi dau seama cat de neinsemnata e carcasa sufletului si cat de relativa e treaba cu varsta atunci cand ii privesc pe acei oameni care au realizat atat de multe cu vietile lor, dar care si-au pastrat tinerea si au devenit, astfel, oameni fara varsta. Unul dintre acesti oameni este magnificul Marcel Iures. Pentru cei care nu au auzit de el, sau pentru cei care au auzit dar nu l-au vazut pe scena, am pregatit urmatorul filmulet – marturie a genialitatii acestui mare om lipsit de varsta.

Ce bine ar fi daca nu ne-am mai simti presati de tic-tac -ul timpului si am lua viata ca pe un dar, ca pe un ocean de lucruri magnifice, de cunostinte si experiente din care avem toti voie sa ne infruptam!