X

castele de nisip

Pe temelia copilariei: castele de nisip

Sunt lucruri pe care le faceam in copilarie si de care, cumva, am uitat sau pe care, daca ni le mai amintim, le lasam sa apese butonasul nostalgiei si apoi le bagam in fisetul din care le-am scos… Intrebarea pe care ar trebui sa ne-o adresam atunci cand ne viziteaza aceste prietenoase fantasme este: De ce nu si acum?

Castele de nisip si alte nebunii de-ale copilariei

Din seria…de ce sa nu:

…ne mai stropim cu pistoalele cu apa? Oare degetele noastre au devenit prea mari pentru a apasa pe tragaciul „periculoasei” arme? Munitia e ieftina, ba chiar gratuita, daca te afli intr-un parc dotat cu vreo cateva cismele.

… mai facem baloane de sapun? Am uitat oare cum trebuie sa suflam in cerculetul inmuiat in solutie cu sapun? Am uitat oare cat ne bucuram cand ne iesea un… „mega-balon” si cat de mandri eram de aptitudinele noastre de…arhitecti de baloane?

… mergem desculti pe-afara? Da, stiu, e posibil sa te trezesti cu ceva in talpa. Riscuri exista (poti sa fii un pic atent/a) insa cumva frica e mai mare decat riscul propriu-zis. Asadar, am putea sa uitam de frica si sa ne amintim senzatia din copilarie, atunci cand fricile nu ne opreau sa facem mici nebunii. De incercat mai ales alergatul descult prin iarba deasa. Piciorusele tale vor fi in extaz!

… cataram in copaci? Una din ocupatiile principale in anii copilariei, escaladare copacilor pentru diverse fructe coapte sau „just for the thrill of it”  nu prea mai face parte din diagrama de activitati curente. Stii ca vrei sa o faci asa ca de ce sa nu?

… faci castele de nisip? In loc sa lesini pe prosopul de plaja, ai putea sa te distrezi ca in copilarie, cand munceai toata ziua la cate un castelas de care abia reusea sa te desprinda mama atunci cand orele de plaja se incheiau. Stiu ca soarta lor e cruda, mai toate sunt distruse prematur de vreun val mai indraznet sau de vreun picior plimbaret, insa calatoria in timp merita tot efortul.

Castele de nisip si alte minunatii de nisip

Dintr-un dor de copilarie si mare au iesit din valurile internetului urmatoarele treburi nisipoase. Nu or fi ele plamadite de degete de copii, insa ne putem bucura ca niste copii de imaginea lor.

castele de nisip

castele de nisip

castele de nisip

castele de nisip

castele de nisip

castele de nisip

castele de nisip

castele de nisip

castele de nisip

castele de nisip

castele de nisip

castele de nisip