X

Daruri cu umor – caricaturi

caricaturiSe apropie ziua mea de nastere: o bucurie pentru mine, aproape o nenorocire pentru prietenul meu. De ce? Pentru ca il simt cum, cu cateva saptamani inainte, incepe sa se streseze si sa imi puna intrebari cheie, pe ocolite, pentru a-si testa ideile de daruri. Poate sunt putin sadica, dar e foarte amuzant.

Insa, anul trecut, ceva l-a facut sa se gandeasca la…caricaturi. Si uite-asa, de ziua mea, am primit cel mai inspirat dintre daruri: o caricatura si, automat, o sursa de umor pentru toti cei care trec pragul camerei mele.

Caricaturi sau daruri…”exagerate”

…exagerate nu in sensul de prea scumpe, ci la propriu: prin caricaturi se exagereaza anumite trasaturi, fizice sau de caracter, ale unei persone, dar intr-un mod extrem de amuzant. Iar daca prietenul tau este o persoana cu umor, va aprecia acest dar mai mult decat orice deodorant banal sau ce-ti mai trecea tie prin cap. Pana la urma, oamenii destepti sunt cei care stiu sa rada de defectele lor.

Oferind caricaturi ca daruri, nu prea ai cum sa dai gres. Respectivul nu are cum sa aiba una la fel, este original si personalizat prin definitie, hraneste ego-ul oricui (chiar daca reprezinta o forma putin distorsionata a realitatii) si il scutesti si pe el de chinul mimarii unei reactii de surpriza, aceasta fiind garantata!

Si inca ceva: daca nu stii cum sa-i spui prietenei tale ca se macheaza prea strident sau prietenului tau ca ar fi cazul sa-ti tunda parul din nas, iata ocazia perfecta. Traiasca mesajele subliminale!

Caricature is rough truth. (George Meredith)

“Caricaturi” de daruri

In sensul bun, deoarece intelesul de grotesc al termenului nu-si are locul in acest context, din contra. Caricatura este chiar o arta si iata cum, pe langa amuzament, daruiesti si ceva rafinat – un argument de folosit daca sarbatoritul e o persoana mai…scortoasa.

Si cand am spus “cele mai inpirate daruri” referindu-ma la caricaturi, ma gandeam la ambele sensuri, adica atat creative dar si derivate din realitate. Si inca ceva: alegand caricaturi, daruiesti si ceva material si un zambet de durata persoanelor dragi din viata ta.

Caricaturi ca daruri? Unde mai este surpriza?

Stiu la ce te gandesti. Cum este posibil sa-i fac o surpriza cuiva daruindu-i caricaturi, dat fiind faptul ca va trebui sa-l duc la desenator si sa-l oblig sa stea impietrit acolo x ore? Un chin!

Ei, nu-i chiar asa. Caricaturi se pot face, chiar foarte bine, dupa poze. N-ai nicio poza haioasa cu prietenul tau? Nu conteaza! Caricaturistul e un fel de magician care poate transforma si cea mai sobra persoana intr-una vesela, atat in caricaturi, cat si in realitate 😉 .

Iata o demonstratie de inspiratie: