X

De cele mai multe ori plimbarile cu balonul cu aer cald sunt programate fie imediat dupa rasarit, fie cu doua ore inainte de apus, pentru ca acestea sunt momentele in care temperatura aerului si conditiile legate de vant sunt cele mai stabile pentru astfel de zboruri.

Una dintre intrebarile pe care le primesc cel mai frecvent pilotii de balon cu aer cald si companiile care organizeaza curse cu balonul cu aer cald este care dintre aceste doua momente ale zilei este cel mai bun pentru o astfel de plimbare? Desi fiecare dintre ele are avantajele sale specifice, alegerea intre rasarit si apus este in mare parte una personala si tine in principiu de ceea ce speri sa obtii de la aceasta plimbare. Tinand cont de asta, iata cateva lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand decizi.

Calitatea

Majoritatea pilotilor de balon cu aer cald iti vor spune ca din punctul lor de vedere exista o diferenta foarte mica intre cele doua momente de start. Ambele sunt momente perfecte pentru zbor, dar e corect sa spunem ca in multe cazuri zborurile la rasarit au un mic avantaj fata de zborurile la apus din punct de vedere al vantului de suprafata, care are tendinta de a fi usor mai calm dimineata. Iar asta face ca plimbarea cu balonul sa fie mai linistita.

Drumul catre decolare

Daca trebuie sa te deplasezi pe o distanta mare pentru a ajunge la punctul de decolare al balonului cu aer cald, si vrei sa ai parte de o calatorie rapida, linstita si placuta, atunci varianta mai benefica tie va fi o plimbare la rasarit. Motivul este simplu: in general traficul pe sosele este mult mai redus inainte de rasarit decat la orele dispre apusul soarelui.

Pornirile matinale

Desigur, daca nu esti un fan al decolarilor foarte matinale, si daca te gandesti ca trezitul atat de devreme, inainte de rasarit, va fi o problema speciala pentru tine, atunci probabil ca va fi o idee mai buna sa alegi un zbor la apus. Pana la urma, daca vei opta pentru plimbari cu balonul la ore mai tarzii, vei reusi sa asisti la spectacolul minunat al cerului la apus, care iti va taia in mod cert respiratia,

Fotografiile

Daca speri sa obtii cateva imagini excelente ale destinatiei alese pentru plimbarea cu balonul cu aer cald, atunci alegerea unui zbor la rasarit va fi cea ideala pentru tine. Conditiile ce tin de lumina sunt intotdeauna mai favorabile atunci cand soarele rasare decat atunci cand se pregateste sa apuna. Excelentele tonuri de rosu si orange care umplu cerul pot crea niste imagini frumoase si de inspiratie.

Asta nu inseamna, insa, ca apusul nu are si el farmecul sau aparte, iar nuantele mai subtile de portocaliu si roz ale cerului de seara pot fi si ele responsabile pentru poze superbe. Asa ca, inca o data, totul se rezuma la preferintele personale legate de momentul din zi pe care il alegi pentru zbor.
Indiferent de decizia pe care o vei lua, in niciun caz nu vei fi dezamagit de panoramele spectaculoase si impresionante pe care le vei vedea atunci cand te afli sus pe cer. Asa ca, de ce nu ai face o rezervare intr-un moment care ti se potriveste?