X

cantecele de primavara

Cantecele de primavara din zilele cu soare

Stiu ca nu sunt singura, stiu ca muti dintre voi inca mai au acasa, ascunsa undeva prin camara, cutia cu martisoare din copilarie care, atunci cand o deschizi, parca te smulge din prezent si poarta intr-o calatorie in timp, atunci cand nu eram prea ocupati… sa ne bucuram. Ieri am redeschis aceasta portita catre perioada pe care ne grabim sa o depasim sa sa “crestem mari” pentru ca apoi, intraga viata, sa incercam prin orice lucru, cat de mic, sa ne intoarcem la ea, si am descoperit inauntru… o micuta comoara!

Amintiri si cantecele de primavara

Si chiar daca nu mai simtim bucuria primaverii ca atunci cand traiam doar in prezent, preocupati fiind doar de mazgaliturile cu creta colorata pe aleea din fata blocului, de mingea care a zburat peste gard, de intrebarile de la “Flori, fete si baieti” sau de sarmalutele facute din frunze si pamant in vase mici de papusi, parca si astazi te incearca un sentiment indescriptibil de veselie numai la vederea martisoarelor si a plapanzilor ghocei… Si parca iti vine sa cantam de bucurie!

Mai stii cantecelele de primavara din copilarie? 😀 Daca nu, lasa-ma sa-ti improspatez memoria:

Infloresc gradinile/ Ceru-i ca oglinda/ Prin livezi albinele/ Si-au pornit colinda.
Canta ciocarliile/ Imn de veselie/ Fluturii cu miile/ Joaca pe campie.
Joaca fete si baieti/ Hora-n batatura./ Ah! De ce n-am 10 vieti,/ Sa te cant Natura!

sau, desigur, clasicul:

Vine, vine primavara,/ Se asterne toata tara./ Floricele pe cimpii,/ Hai sa le-adunam, copii.
Creste, creste iarba verde,/ Ciocirlia-n nori se pierde,/ Haideti s-ascultam, copii,/ Al ei cintec din cimpii.
Cucul, cucul striga tare,/ Pitpalacu-n lunca sare,/ Mieii zburda pe cimpii,/ Haideti sa-i vedem, copii.

Cantecele de primavara, soptite in suflet

Si chiar daca, mai devreme sau mai tarziu, lasam in urma copilaria, farmecul ei ne insoteste intreaga viata daca avem grija de el si il alimentam cu fiecare ocazie, cat de mica! Iar zilele care urmeaza sunt pline de ocazii mici de a ne bucura, asadar nu-ti refuza nici cea mai mica raza de soare, nici cea mai vaga aroma de floare, nici cel mai frumos martisor!