X

Canioning. Un amestec de alpinism si scufundari

Iata cum suna cateva randuri din jurnalul unui om iubitor de munte  si de canioning! … si care, din fericire, face parte din gasca noastra de prieteni:

“Suntem echipati in spirit de aventura: costume de neopren, casti de protectie, frontale electrice si hamuri. Privirile ni se ciocnesc dureros in asteptarea disperata a unui semn… Si 3, 2, 1 Start!

Luam in stapanire apele muntilor, incepem sa ne amestecam voluptuos intr-o nesfasita goana si sa ne luam la tranta, curajosi , cu valurile. Simtim textura aspra a canioanelor in timp ce alunecam prin ele ca pe tobogane. Ne aruncam cu entuziasm in albiile stancoase  si ne expunem hohotele de ras pe frecvente inalte deranjand linistea cascadelor spectaculoase.”

Se poarta canioning in sezonul primavara-vara

Cum? Canioning? Da, un sport complex pe care il poti practica cu usurinta daca ai pregatirea adecvata. E absolut obligatoriu sa fii bine instruit inainte de a pune piciorul intr-un rau de munte asa cum am facut si noi, cei sapte prieteni de „joaca” intr-un final calduros de vara.

Astfel, iubitori de senzatii tari, ne-am planificat un weekend de canioning si ne-am dat cu calcaiele-n ceafa in directia amonte. Cei sapte pitici impreuna cu Alba ca Zapada (un instructor calificat in tainele acestui sport) ne-am strans bine hamurile si corzile si am pornit la canioning in numele aventurii si a distractiei. Ne-am ingramadit pe serpentine zbuciumate de apa si ne-am lasat surprinsi de frumusetile unor locuri prea putin vizitate.

„Canyoning is an advanced outdoor pursuit that involves all sorts of disciplines but one type of people”.

Canioning. Un sport pentru cei carora le place munca in echipa.

Am stiut ce e bine pentru sufletul nostru si nu ne-am lasati vanati de plicitiseala in prag de weekend. E una dintre activitatile pe care le practicam in gasca nu pentru ideea de nonconformism  sau noutate ci pentru sentimentul de solidaritate si de lucru in echipa, prezent de fiecare data.

Si cum „oamenii nu se impiedica de  munti, ci de pietre”,  te rog sa nu-ti gasesti nicio scuza in a incerca o zi de canioning cu prietenii tai. O sa aveti parte de o satisfactie ce nu cunoaste granite si nu poate fi pe deplin inteleasa decat atunci cand optati pentru canioning.