X

cand o sa fiu mare

Cand o sa fiu mare, o sa ma fac… Tu mai stii continuarea?

La mine suna cam asa: Cand o sa fiu mare, o sa ma fac…aviator. De unde pana unde aviator cand toate fetitele se visau doctorite, cantarete, actrite, balerine, printese si chiar neveste? Probabil de vina pentru optiunea mea usor atipica au fost fascinatia pentru zbor (m-a marcat teribil in copilarie Peter Pan) si faptul ca petreceam foarte mult timp cu un var cu care faceam tot felul de nazdravanii mai putin feminine. Trebuie sa recunosc ca mai reuseam sa il corup din cand in cand sa ne jucam cu papusile dar in mare parte ne prosteam baieteste.

Cu varul meu nazdravan imparteam totul, in mod egal desigur, pana si visul de a deveni aviator. Normal, in visul meu el era copilotul si viceversa.

Nu voi incerca acum sa ambalez frumos adevarul spunandu-ti ca o aveam drept model pe Amelia Earhart, visul de a deveni pilot (cand o sa fiu mare) fiind legat doar de fascinatia mea de a invinge inaltimile si de a rupe norii pufosi cu elicea avionului.

Cand o sa fiu mare, o sa ma fac…ce vreau eu

Acesta este al doilea raspuns, in ordine cronologica, la intrebarea pe care mi-o tot repetau oamenii „mari si rai” care dupa parerea mea incercau inca de atunci sa imi spuna ce sa fac. Ei mi-au declansat elanul emanciparii de care m-am tinut de atunci cu dintii.

Dupa episodul cu „o ma fac ce vreau eu”, am inceput sa am alte nazuinte, si anume creatoare de moda (asta se intampla, normal, in perioada in care termenul „designer vestimentar” inca nu detronase clasicul „creator de moda”). Multe rochii ale mamei ajustate, multe improvizatii de legaturi, pentru ca mama inca nu ma lasa pe atunci sa folosesc acul, au transformat camera mea intr-un mic atelier mereu in dezordine. Langa visul de ma face aviator cand o sa fiu mare, cel de creator de moda parea mult mai plauzibil si sincer, inca mai simt fiorul crearii vesmintelor „fistichii”. – Who knows, maybe one day…:)

Cand o sa fiu mare, o sa ma fac…

cand o sa fiu mare Si te voi lasa pe tine sa completezi acum.

Desi nazuintele din copilarie nu au fost pentru multi cele mai marete si „intelectuale”- am avut multe prietene care se vedeau vanzatoare la aprozar si totusi au reusit mult mai mult de atat- sunt curioasa sa le aud. Ne mai destindem si noi putin, zic.

Deci astept visul din copilarie al fiecaruia: amuzant, curajos, bizar, imposibil, banal, interesant… implinit sau nu.