X

Caiac

Fetelor, n-ati putea sa m-ajutati cumva? Sa plutesc intr-un caiac, de ziua mea?…

Am primit un cadou frumos de la o persoana draga. Un cadou care nu sta in vitrina sau intr-un colt uitat de sertar, un cadou care nu trebuie sters de praf sau de amintiri mai putin placute.

Nu are forma fizica dar stiu sigur ca are o mare greutate sentimentala pentru mine. Nu “se poarta” in casa ci afara, nu pe strazi, nu pe trotuare sau in parcuri, ci pe ape. Stiu ca ai multe versiuni in minte. Nu, nu te duce cu gandul nici la yachting, nici la jet skiing, ci la caiac.

Se poate practica indeosebi primavara cand apele muntilor se umfla si sunt numai bune pentru o aventura in caiac. Desi pozitia de sezut in cockpit cu picioarele intinse, dar usor indoite din genunchi, iti creeaza o imagine de confort (ca si la hidrobiciclete) caiacul nu e usor de practicat. E important sa ai cat de cat o pregatire fizica.

De ce este nevoie la caiac?… de forta sau de tehnica?

E un sport care necesita forta in manevrarea padelei (vasla nefixata avand la capete cate o paleta) si indemanarea de a-ti tine echilibru prin valurile inspumate. Viteza barcii e oarecum inlesnita de agitatia involburata a apelor insa, in ce priveste coordonarea miscarilor si precizia in executii, trebuie ca tu sa le dobandesti si sa le imbunatatesti cu timpul.

Pana la urma, la caiac nu e vorba despre putere, e vorba despre  tehnica. De aceea nu este un sport care sa se adreseze exclusiv barbatilor… Ihhm, si ma intreb totusi, mai exista in lumea asta larga vreun sport cu nuante preponderent masculine si nepracticat inca de reprezentantele sexului frumos?…

Although kayaking tends to draw a younger demographic,  it is still a lifelong sport that anyone can get into… It’s a sport anyone can enjoy…

Intelegi mai bine apele practicand caiac

Afland astfel raspunsul revin si marturisesc ca acest sport are o frumusete si eleganta aparte. Trebuie sa creezi impresia de lejeritate in manevrarea caiacului pe suprafata apei cu toate ca sunt de infruntat vartejuri si curenti puternici.

Nimic nu poate intrece in intensitate sentimentul pe care-l ai atunci cand mergi pe ape in caiac…

Merita sa incerci si tu!