X

Aventura trebuie sa fie parte din viata fiecaruia dintre noi. Fie ca suntem impatimiti ai sporturilor extreme si derulam astfel de activitati in mod frecvent sau doar din cand in cand ne planuim iesiri pline de adrenalina impreuna cu prietenii, fiecare dintre noi are nevoie de putina actiune in viata. Altfel nu vom simti niciodata cu adevarat ca traim, nu vom atinge extremele starilor noastre de spirit, nu vom vedea cum reactionam la stres sau la distractie, in imprejurari pline de neprevazut.

Asadar, fie ca nu ati incercat niciodata asa ceva si vreti sa va oferiti aceasta sansa, fie ca sunteteti niste obisnuiti ai locurilor generatoare de adrenalina sau pur si simplu vreti sa le faceti un cadou perfect prietenilor vostri iubitori de aventura, optiunile sunt numeroase. Mai ales daca stii unde sa le cauti.

In aer, pe apa sau la sol, de la salt cu parasuta, pilotat avioane, rafting, canoe, escalada, curse de motociclism, off road si multe altele, pentru amatori sau cunoscatori, este imposibil sa nu gasesti o activitate pe placul tau sau prietenilor tai.

In cazul in care esti nehotarat, iti dam noi 4 exemple de cadouri perfecte pentru iubitorii de adrenalina. Sa ne spui daca l-ai gasit pe cel potrivit!

Cadouri perfecte pentru iubitorii adrenalina

Zboruri cu parapanta

cadouri perfecte pentru iubitorii de aventura

Pachetele dedicate iubitorilor de inaltime care vor sa invete sa zboare cu parapanta sau sa se bucure din nou de unul dintre sporturile lor preferate sunt foarte diverse. Exista posibilitatea accesarii unui curs introductiv care presupune cunoasterea echipamentelor de zbor si de protectie, ore de teorie, practica la sol si in zbor, alaturi de un instructor autorizat sau fara.

Exista, de asemenea, posibilitatea inregistrarii zborului pe DVD si se acorda inclusiv o diploma de absolvire a cursului.

La aceste activitati pot participa persoane de orice varsta, singura conditie fiind ca minorii sa fie insotiti de un parinte. Acesta isi va da acordul in scris, iar cursantii trebuie sa fie apti pentru zbor din punct de vedere medical. Mai exact, ei nu trebuie sa sufere de boli cronice respiratorii sau cardiace, sa nu aiba teama de inaltime sau alte contraindicatii medicale.

Echipamentul de zbor este asigurat de organizatori, iar participantii trebuie sa fie echipati cu ghete sport, trening, geaca, sapca, ochelari de soare si manusi, daca zborul va avea loc intr-o perioada mai rece a anului.

Zborurile se vor efectua numai in zilele favorabile din punct de vedere al conditiilor meteorologice. In cazul in care conditiile meteo se schimba (chiar la locul de decolare) si nu mai sunt favorabile (directia si intensitatea vantului, ploaie, ninsori, ceata) din motive de siguranta, zborul va fi reprogramat.

Pentru initiati exista pachete care presupun ore de zbor cu echipament profesional pus la dispozitie de organizator si care se pot desfasura fie individual, fie in tandem cu un apropiat. La final participantii vor primi pe format CD/DVD fotografii si filmarea HD a experientei lor.

Citeste si:

Zbor cu parapanta in tandem in Brasov

Zbor de initiere cu parapanta in tandem in Tara Hategului

Salt cu parasuta

cadouri perfecte pentru iubitorii de aventura

Ramanem in continuare cu capul in ari!

Lumea se vede altfel de sus si sunt putine persoane care sa nu fi indraznit macar sa viseze cum ar fi sa se arunce in gol printre nori, sa coboare cu viteza ametitoare spre pamant, iar apoi sa se legene usor aninati de o parasuta.

Saltul cu parasuta in tandem nu necesita nicio pregatire anterioara. Acesta se realizeaza legat strans de un instructor experimentat, situat mereu deasupra, care controleaza in permanenta parasuta in timpul caderii libere cu o viteza de 200 de km pe ora.

Desigur, momentul poate fi surprins de camere de filmat sau fotografiat.

Pentru o experienta cat mai sigura, se utilizeaza tehnologii de ultima ora, echipamente moderne pentru parasute, care sunt echipate cu sistem de deschidere automata, care pot deschide parasuta de rezerva, in cazul in care nu este folosita comanda manuala.

Tinuta recomandata pentru participarea la aceste sedinte este una sport si consta in imbracaminte lejera, confortabila  formata din pantaloni lungi si bluza cu maneca lunga.

Vezi si: 

Salt cu parasuta in tandem in Brasov

Salt cu parasuta in tandem de la 4000 m

Rafting

cadouri perfecte pentru iubitorii de aventura

Raftingul este un sport de echipa, extrem de amuzant si aventuros, care presupune coborarea cu barca pe rauri involburate, cu debite mari de apa, vartejuri si cotituri.

Chiar daca poate parea dificil, in functie de cursul de apa ales, acest sport, care presupune o coordonare perfecta din partea echipajului, prezinta un nivel scazut de risc, mai nou existand si varianta pentru familie (family rafting).

Aceasta presupune o tura de rafting usor, in cursul careia participantii  au timp sa admire peisajul defileurilor prin care trec. Activitatile sunt coordonate de ghizi experimentati in conditii de siguranta. Astfel, pot participa persoane de orice varsta (de la 10 ani in sus), cu o conditie fizica buna, cunostinte de inot si fara contraindicatii medicale.

In functie de nivelul de adrenalina pe care si-l doreste fiecare, se va alege si momentul in care va avea loc sedinta de rafting. Pentru cei carora le place aventura, se va iesi cu barca primavara, atunci cand debitul apelor este mai mare, dupa topirea zapezii.

Optiuni de rafting:

Rafting usor

Rafting si adrenalina

Rafting pe Buzau

Off-road

cadouri perfecte pentru iubitorii de aventura

Tot mai mult in ultimii ani, off-roadul a capatat adepti dornici sa incerce terenurile accidentate si masinile de teren. Pentru cei care nu-si permit o astfel de masina, exista posibilitatea cumpararii unui pachet complet de off-road, perfect pentru cei care isi doresc o experienta de neuitat in care sa simta puterea motorului unui vehicul 4X4 si sa se bucure de frumusetea traseelor romanesti.

Datorita retelei de drumuri forestiere, care numara cateva mii de kilometri lungime, Romania se numara printre putinele tari europene in care se pot traversa distante lungi cu masinile de teren, ocolind zonele locuite sau drumurile asfaltate, pe durate de pana la cateva zile. Cei interesati pot opta intre trasee grele sau cu dificultate ridicata, pentru a-si asigura o zi intreaga de experiente de neuitat.

Off Road la Cheia

Aventura Off Road in zona Brasov

Scoala Off Road

Excursie montana Off Road

Off Road – Selfdriving

Tu ce cadou crezi ca este perfect pentru un iubitor de adrenalina? 🙂