X

cadouri de mos nicolae

Cadouri de Mos Nicolae. Atunci cand eram copil…

… mama nu trebuia sa-mi spuna sa-mi lustruiesc cizmulitele, pentru ca o faceam singura, cu o zi inainte, si nu doar o pereche, ci toata incaltamintea pe care o aveam! Chiar daca era iarna, eu asteptam cadouri de Mos Nicolae si in sandale, chiar si in papucii de casa.

Insiram pe tot holul pantofiori, adidasi, bocanci, mai vechi sau mai noi, dar toti curati lacrima! Apoi fugeam la culcare, fara a ma gandi la saracul Mos Nicolae care acum trebuia sa puna cate ceva in fiecare…

Magia plutea in aer. Ma uitam pe geam si mi se parea ca lumea intreaga se cufunda intr-o liniste placuta in asteptarea batranelului cu daruri. Eram atat de emotionata incat nu puteam sa adorm, desi imi doream din toata inima ca noaptea sa treaca mai repede.

Intr-o seara am intrebat-o pe mama cum arata Mos Nicolae si de ce el nu se lasa vazut niciodata de catre copii sau parinti, ca Mos Craciun. Mama mi-a spus ca seamana foarte mult intre ei, doar ca Mos Nicolae are barba mai lunga, costumul argintiu si poate sa devina  invizibil.

Asa mi-l imaginez si astazi: cu barba lunga si alba, costumul argintiu si… putin mai in varsta decat Mos Craciun. Un fel de frate mai mare. 🙂

Cadouri de Mos Nicolae acum

Pe masura ce am crescut, dulciurile, micile jucarii, portocalele si nuielusa au fost inlocuite cu bani de buzunar, produse de birotica pentru scoala, cateodata cosmetice si alte astfel de cadouri… “utile”, dar lipsite de farmec.

Astazi… nu-mi mai lustruiesc cizmulitele, oricum fac lucrul asta zilnic si sunt deja curate.

Nu mai astept cadouri de Mos Nicolae, ci sper doar ca cei apropiati sa-si aminteasca macar ca seara aceasta e speciala si ca gestul conteaza mai mult decat darul in sine.

Nu mai pun inlcaltamintea la intrare, ci o las in dulap… daca Mosul vrea sa vina, stie unde o gaseste.

Si totusi… inca sper sa gasesc portocale si ciocolata, chiar si o jucarioara care mi-ar aduce atat de multa bucurie, nu prin ea in sine, ci prin momentele pretioase pe care ma ajuta sa le retraiesc. Inca sper ca Mosul sa ierte si greselile celor mari si sa nu uite ca si ei au ramas copii… cu sufletul.

Cadouri de Mos Nicolae pentru… uituci

Iar daca si tu te-ai pierdut printre griji si probleme ale vietii de adult si ai uitat ca in seara aceasta cei dragi merita o mica bucurie, exista cateva modalitati de a te revansa. Spre exemplu, daca iubita ta nu a primit mici cadouri de Mos Nicolae, scoate-o la o cina romantica, iar daca ghetutele mamei tale au ramas goale, planuieste un weekend la munte in familie (primul cu zapada din iarna aceasta). In mod sigur o va bucura mai mult timpul petrecut alaturi de tine decat orice alte cadouri de Mos Nicolae! 😉

Sarbatori frumoase!