X

cadouri business

Cadou business pentru sef, subaltern sau pur si simplu…colegul cu care mai iesi la o bere

Cand vine vorba de cadourile pe care le cumparam persoanele apropiate, cautarea se poate dovedi a fi una extrem de scurta, iar motivul nu e deloc greu de inteles: detaliile pe care le cunoastem despre cei apropiati sunt aliati de nadejdea in gasirea cadoului perfect. Insa ce ne facem atunci cand trebuie sa gasim un cadou pentru o persoana cu care nu am impartit sute de eugenii in scoala generala sau cu care nu am prins zeci de rasarituri la mare? Ce te faci atunci cand persoana careia trebuie sa ii cumperi un cadou este un…coleg de munca?

Solutii standard pentru cadouri business impecabile

De-a lungul timpului, oamenii au fost nevoiti sa intinda cadouri unor oameni despre care nu detineau prea multe informatii, misiunea fiindu-le usurata de o serie de strategii:

1. Alianta cu vecinii  – unde vecinii sunt ceilalti colegi. Munca in echipa poate da roade atunci cand vine vorba de cautarea unui cadou pentru unul dintre „tovarasii de suferinta”. Mai multe capete, mai multe idei, mai putina responsabilitate in caz de …cadou esuat. Nu suna rau, nu-i asa?

2. Cadoul standard – nu vrei sa risti si nici nu vrei sa faci echipa cu ceilalti? Un alt salvator atunci cand vine vorba de un cadou pentru colegul cu care faci schimb de filmulete amuzante este cadoul standard: o carte buna, o esarfa colorata, un vin de calitate. Cadoul standard nu te scuteste de putina munca de cercetare, astfel ca…inainte sa pui mana pe sticla de vin, asigura-te ca nu e musulman practicant.

3. Investigatia – sa zicem ca…ati legat o relatie de semi-prietenie si, desi nu stiti multe unul despre celalalt, vrei sa ii oferi un cadou care sa ii fure un zambet sincer. Ei bine, misiunea ta este putin mai grea decat a celor care s-au oprit la punctele 1 sau 2.

Iata ce trebuie sa urmaresti:

sugestiile scapate in mod accidental: soarbe-i cuvintele si ciuleste urechile in cautare de: visuri neimplinite, pasiuni ascunse, dorinte din copilarie, etc. Visa sa devina dansatoare? Trimite-o la un curs de dans! Are nevoie de mai multa adrenalina? Fa-i cadou un zbor cu parapanta. E simplu, trebuie doar sa ciulesti urechile si sa faci ochii mari.

– contul lui/ei de Facebook – desi cei mai multi dintre noi afisam o imagine (usor) fabricata pe retelele de socializare, acestea din urma pot fi totusi surse bogate de informatie despre sarbatorit: pasiuni, mici placeri vinovate, cauze pentru care militeaza, locuri pe care le frecventeaza, etc.

Care dintre cele trei variante iti face cu ochiul?