X

cadoul perfect

Cadoul perfect intr-o lume imperfecta

Cadoul perfect… Ei, acum e acum! Trebuie sa vorbim despre perfectiune… 😛 Glumesc, in nici un caz nu voi vorbi despre perfectiune si nu pentru ca as fi una dintre adeptele vorbei „Perfectiunea nu exista.” Perfectiunea nu exista la modul general, dupa parerea mea. Nu exista un lucru pe lumea asta care sa placa tuturor, insa exista o groaza de lucruri perfecte pentru fiecare dintre noi.

Cadoul perfect exista asadar doar daca este pus in relatie cu un anumit individ (mama,tata, frate, prieten, iubit(a), amic etc.) pentru ca fiecare are o lista de lucruri pe care le-ar considera perfecte sub ambalajul colorat cu fundita deasupra. Prin urmare, cadoul perfect este diferit in functie de urmatoarea variabila: persoana careia i-l oferi.

When you aim for perfection, you discover it’s a moving target.  ~George Fisher

Cadoul perfect pentru el

Retete, sfaturi, tips-uri, top-uri, tendinte, noutati in materie de cadouri si te trezesti dupa cateva ore de navigat intens in online cu spatele intepenit si fara cadoul perfect pentru el. Te gandesti, daca nu gasesti si nu gasesti nimic o sacadoul perfect sfarseasca prin a primi alt tricou cool din acelea cu care l-ai obisnuit de fiecare data cand ai o pana de inspiratie. Ei bine, daca esti fata stii cat de greu este sa gasesti cadoul perfect pentru el. Nu pentru ca barbatii ar fi niste fiinte pretentioase, ci doar pentru ca nu functioneaza la fel ca noi. Nu le plac aceleasi lucruri, iar cand vine vorba de cadouri sunt cu adevarat niste ciudati… 🙂

Asa ca, uita-te bine la el, cerceteaza-i hobby-urile si leaga cumva cadoul de vreu hobby. Cadoul perfect va fi acel cadou la care nu se asteapta, atipic, asa ca renunta sa ii mai oferi cravate, carti (Doamne fereste), tricouri, portofele si pune-l la treaba! Da-i un bilet la distractie, in functie de ce ii place lui sa faca: tir cu arma (pentru ca ii plac filemele politiste), bungee (pentru cei activi, fani ai sporturilor extreme), rafting  (daca ii plac sporturile de apa), curs de teatru (pentru cei cu gusturi rafinate)… Incearca sa ii oferi cadoul perfect nu sub forma unui obiect, ci sub forma unei amintiri.

Cadoul perfect pentru ea

Ei bine, aici lucrurile se  simplifica usor… Desi suntem pretentioase, noi fetele ne intelegem mecanismul de functionare asa ca lucrurile devin mai usoara, daca esti fata si cauti cadoul perfect pentru o alta fata. Prietena, amica sau colega ta iti va da fara prea mari eforturi hint-uri cu ce ar vrea sa primeasca si asa vei reusi sa ii oferi un cadoul care cel putin o va bucura daca nu cumva chiar…cadoul perfect.

Daca esti din tabara cealalta, a baietilor derutati de marea de cadouri posibile pentru iubita, prietena, mama…iti doresc mult succes! 😉 Din nou, glumesc. Cadoul perfect cel mai dificil de gasit este de departe, cadoul pentru iubita, pentru ca trebuie sa faca fata unor asteptari inalte. Nu de ordin valoric, ci ca semnificatie. Trebuie sa inveti sa faci distinctie intre pret si valoare atunci cand vine vorba de cadou. Valoarea unui cadou este data de mai multi parametri:

-Nivelul de implicare in cautarea cadoului; Il putem intui 😉

-Felul in care este oferit. Da, conteaza…cateodata chiar mai mult decat cadoul in sine

-Daca ai tinut cont de gusturile ei; Ar trebui sa le cunosti!

Acestea fiind spuse, iti doresc sa gasesti cadoul perfect si daca il gasesti sa ne spui si noua cum ai reusit!;)