X

cadou pentru mama

Cadou pentru mama – cautare fara de sfarsit

De curand a fost ziua mamei mele…un moment fericit, dar de care imi este, oarecum, teama in fiecare an. De ce? Din simplul motiv ca nu exista cadou pentru mama suficient de frumos pentru a-mi exprima recunostinta si dragostea pe care i-o port pentru tot ce a facut si continua sa faca pentru mine. Ce cadou poti sa-i faci unei fiinte care pune fericirea ta mai presus de orice?

 

Si astfel, cu saptamani inainte, incep cautarile pentru cadou pentru mama…in zadar. Niciun obiect din lume si niciun cuvant nu este suficient pentru a-i spune ce-i doresc de ziua ei.

Sper doar sa stie ea, in adancul sufletului.

Cadou pentru mama sau ce-as vrea sa-i daruiesc

Din lunga lista de “dorinte pentru mama”, prima ar fi sa-i pot darui tineretea inapoi, acea tinerete…investita in cresterea si educarea mea. Sa-i pot oferi pofta de viata de altadata, linistea sufleteasca, s-o ajut sa se redescopere, acesta  ar fi cel mai frumos cadou pentru mama dar, din pacate, nu am astfel de puteri, ci sunt doar un copil care nu-si gaseste cuvinte de multumire.

Mother’s love grows by giving.  (Charles Lamb)

Deci care ar putea fi acel cadou pentru mama…perfect?

Cadou pentru mama, cu desene si sclipici

De ziua ta mamico/ In dar ti-am adus inima/ Si crede-ma , mamico/ Un dar mai frumos…nu se putea!” – mai stii acest cantecel pe care il strigai la serbarile din gradinita si ale carui versuri le scriai, cu stangacie, pe felicitarea “handmade” impodobita cu desene naive si sclipici sau floricele lipite? Cat adevar se afla intr-un cantecel pentru copii si cat curaj aveam sa ne exprimam sentimentele atunci cand nici nu stiam exact ce inseamna.

Acum spunem “Te iubesc” unui strain dupa cateva saptamani de relatie, dar cat de greu ne este sa-i spunem asta si mamei…cadou pentru mama

Si chiar si-asa, ea stie. Trebuie doar sa-i reamintesti si nu neaparat prin intermediul unor artefacte lipsite de sens, ci prin incercarile tale de a-i face viata mai frumoasa, in fiecare zi. Un cadou perfect pentru mama se traduce in preocuparea ta ca, de acum inainte, in fiecare zi sa se redescopere, sa descopere experiente pe care nu a avut ragazul sa le traiasca, sa se bucure de viata ei asa cum si tu te-ai bucurat de a ta, datorita ei.

Cel mai frumos cadou pentru mama pe care i-l pot oferi este grija mea ca, de-acum incolo, viata ei sa fie plina de momente unice si de zambete. Iar cel mai frumos cadou pentru mine…este ea.