X

Bungee Jumping. Un cadou extrem. Extrem de reusit.

Dupa cum am mai spus deja, m-am saturat sa tot ofer cadouri banale: parfumuri, haine, trusa de mesterit prin casa. M-am saturat si cred ca toti s-au saturat sa primeasca cadouri banale. Ma gandesc sa ofer cuiva drag ceva extrem: „ o tura” de bungee jumping. Nu cred sa fie vreo persoana care sa nu fi visat o cadere in gol, o cadere geniala si suprema incat sa simti ca mintea iti explodeaza, inima iti sare din piept si fiecare molecula din organism gusta libertate.

Bungee Jumping in istorie

Avandu-si originile in Oceanul Pacific, pe Insula Pentecost, bungee jumping-ul era un test al barbatiei pentru tinerii locuitori ai insulei. Si iata cum de la turnuri de lemn, cu o inaltime de 100 de picioare inaltime si liane cu grija alese s-a ajuns astazi la sportul extrem de bungee jumping. Prima saritura „pe bune” a fost facuta in anii `80 de neozeelandezul A.J. Hackett si omuletul nu a sarit de oriunde ci de pe Turnul Eiffel.

Invinge teama! Haideeee…jump! Bungee Jumping-ul e un sport sigur! Si coarda NU se rupe!

Ce ne opreste sa incercam un salt? Ei bine, teama este primul factor ce sta in calea unui sport extrem. But do not worry, be happy!  Bungee jumping-ul se practica in conditii de maxima siguranta, absolut nimic nu se poate intampla!  Nuuuuu! Coarda NU se va rupe!!!  Echipamentul (corzile, hamul, sistemele de prindere) este sigur, sigur, sigur si nimic rau nu se poate intampla. Cel mai mare pericol este ca vei vrea si a doua oara! 😉

„Once you’re at the edge, just do it and don’t put it off.”

Odata ce ai invins teama poti incepe marea aventura bungee jumping: caderea este puternica, adrenalina creste la maxim, inima bate violent. Dintr-o data esti tras inapoi de coarda si atunci se produce explozia de liniste, calm si libertate. Atunci se uita teama, frica si esti convins ca ai zburat, ca ai visat, ca ai ajuns pentru cateva secunde intr-un rai pamantesc.

Bungee Jumping prin lume

Noua Zeelanda ramane o Mecca a salturilor de bungee jumping, avand cele mai multe locuri amenajate pentru acest sport extrem. Totusi, cea mai inalta saritura  din lume poate fi facuta pe Podul Bloukrans din Africa de Sud ( 216m). Alte doua locuri recomandate cu caldura de specialisti ar fi: Zimbabwe, Cascada Victoria – pentru un view absolut senzational – sau Elvetia, Locarno – ca sa nu ignoram Europa!

Bungee Jumping in Romania

In Romania, poti executa un bungee jumping la Cheile Rasnoavei ( 137m) sau la Barajul Vidraru (166m).  Dupa cum vezi, locuri pentru bungee exista,  insa trebuie doar sa invingi teama, sa ai vointa, sa vrei cu adevarat si eventual sa le impartasesti prietenilor dorinta. 😉

Bunjee jumping, bungee jump, bungy jumping, bungy jump, bungee jumps, bungee sau doar jumping  – au fost improvizate mai multe feluri de a scrie ;);   ideea ramane aceeasi: bungee jumping! Adrenalina la maxim. Vrei sa oferi un cadou de neuitat? Vrei sa ramani in sufletul si in mintea unei persoane pentru totdeauna? Normal ca vrei. Incepe prin a-i oferit o saritura la Cheile Rasnoavei si dupa ce prinde gustul si daca te tin si buzunarele ofera-i una si in Africa de Sud.

Bungee Jumping-ul este un cadou senzational, extrem, si cu siguranta unul care se va intipari in memorie.

Hai, curaj!