X

bratara handmadeInca o bratara handmade pe incheietura mainii…

…si de data asta vorbim despre o bratara handmade facuta chiar de tine. Moda brataricilor facute manual din fasii de piele, ata, margele si alte materiale dedicate este in voga de cativa ani buni si se pare ca nu va aluneca prea curand de pe incheieturile delicate ale…duduilor urbane. Tocmai din acest motiv, ca o purtatoare mandra de generatii intregi de astfel de accesorii, m-am hotarat ca pasul urmator este sa confenctionez singura o astfel de bratara. Hai sa lucram impreuna!

Bratara handmade: de ce ai nevoie

  • 1 cordon de piele lung (100 cm)
  • 1 lant metalic de bile (30 cm)
  • Ata cerata (100-150 cm)
  • Piulita hexagonala de alama
  • Foarfece

bratara handmade

* Dimensiunile variaza in functie de grosimea pe care o are incheietura mainii, de aceea e bine sa ai suficienta lungime din fiecare

Bratara handmade: cum se fabrica

1. Pliaza cordonul de piele in doua, pentru a forma o bucla. Bucla trebuie sa fie suficient de mare pentru a cuprinde piulita, care are rol de incheietoare. Incepe sa infasori ata cerata, incepand de la bucla. Ruleaza de cel putin 5-6 ori, in directia opusa buclei.

bratara handmade

2. Plaseaza lantul de bile pe santul format de cele doua parti ale cordonului si incepe sa infasori strans ata cerata in jur in jurul lui si al cordonului de piele, ca in imaginea de mai jos.

bratara handmade

3. Continua sa infasori pana cand bratara devine suficient de lunga pentru a cuprinde de doua ori incheietura mainii.

bratara handmade

4. Cand ai ajuns la capatul lantului, mai infasoara ata de 2-3 ori in jurul cordonului de piele si fa un nod cu toate cele 3 fire.

bratara handmade

5. Introdu piulita prin cele 3 fire, apoi fa un nod, taie capatul si…gata bratara!

bratara handmade