X

Vacantele sunt momentul ideal pentru a-ti oferi mici clipe de rasfat care te vor relaxa atat fizic cat si psihic. Pentru multe persoane, rasfatul suprem in materie de sanatate si welbeing este masajul terapeutic. Cu toate acestea, beneficiile masajelor in vacanta le fac sa fie mai mult decat o simpla activitate luxoasa.

Terapia prin masaj poate oferi sistemului muscular, circulator si imunitar o adevarata vindecare si chiar intinerire. In plus, atunci cand te rasfeti cu un masaj in vacanta, ii faci corpului tau un mare bine, promovand sanatatea.

Amelioreaza stresul fizic

In viata de zi cu zi, cand lucram si facem tot felul de drumuri si mici cumparaturi, corpul nostru are perioade lungi de stat jos si mai ales intr-o pozitie cocosata.
Problemele de postura pot provoca leziuni permanente si pot pune o presiune importanta pe sistemele scheletal si muscular. Aplicarea unei presiuni specifice si stretchingul reparator din cadrul terapiei prin masaj amelioreaza aceste tensiuni, imbunatatind postura si ameliorand durerea. Masajul poate reduce, de asemenea, orice disconfort pe care l-ai putea dezvolta in vacanta, pentru ca vei fi probabil mai activ, vei explora si vei porni in aventuri noi.

Promoveaza somnul sanatos

Nu e nimic mai dulce decat sa te cufunzi intr-un pat pufos in vacanta, dupa o zi de aventuri, insa pentru unele persoane insomnia si nelinistea fac ca adormitul si somnul sa para o adevarata provocare.

Unul dintre beneficiile masajelor in vacanta este acela ca promoveaza somnul sanatos, eliminand stresul si tensiunea inainte de culcare printr-un stretching usor si prin intermediul uleiurilor de aromoterapie aplicate intr-un mediu linistitor. Un somn bun de noapte iti va reincarca sistemul si va imbunatati starea generala de bine pe parcursul zilei, facand din vacanta ta un adevarat moment de refacere.

Stimuleaza circulatia

Un alt beneficiu important al terapiei prin masaj este o intensificare a circulatiei. Pentru ca sangele poarta nutrientii importanti si oxigenul prin intregul organism, e nevoie de o circulatie sanguina buna pentru a avea parte de o sanatate buna si de o stare generala de bine. Un masaj terapeutic este un mod relaxant de a face sangele sa circule si sa trimita astfel vitaminele si mineralele prin tot corpul.

Intareste sistemul imunitar

Unul dintre beneficiile terapiei prin masaj, care se extinde asupra intregii stari de bine, este acela ca terapia prin masaj creste productia de celule albe de protectie. Aceste celule lupta impotriva bolilor si virusurilor, conducand la o vindecare mai rapida si la prevenirea bolilor. In timpul calatoriilor, poti fi expus unei largi varietati de germeni si in mod cert nu iti doresti sa iti petreci vacanta stand in pat. Iata de ce este extrem de benefic sa faci masaje in vacanta.

Calmeaza anxietatea si depresia

Beneficiile terapiei prin masaj nu sunt doar de natura fizica, ci sunt si de natura mentala. In atmosfera calma a unui spa, uleiurile parfumate de aromoterapie si stretchingul usor iti pot aduce claritate mentala si pot ameliora anxietatea si tresul. Pentru o experienta calmanta suplimentara, te poti bucura adesea de masaj pe plaja, unde sunetul linistit al valurilor care se sparg de tarm te vor relaxa complet.

Desi nu reprezinta un tratament permanent sau de lunga durata pentru probleme serioase, masajele in vacanta te pot ajuta sa te simti mai increzator si mai relaxat si sa te bucuri in acelasi timp de vacanta.

Aceste beneficii pentru sanatate ale masajului in vacanta il fac sa fie mai mult decat un simplu rasfat. Alaturi de alte alegeri sanatoase, masajul poate face o diferenta importanta in starea generala de bine. Date fiind beneficiile sale mentale si fizice, un masaj terapeutic poate face dintr-o simpla vacanta, o adevarata oaza pentru relaxare.

Sursa: https://vallarta.villadelpalmar.com/blog/wellness/the-benefits-of-getting-a-massage-on-vacation