X

Barman, dirijor al unei orchestre de arome

Barman pentru o zi… Prieten pentru o viata

Ne plac nespus de mult serile in care ne lasam rasfatati la restaurant… Ne plac acele ore in care gustam putin cate putin din savoarea celor comandate si sorbim cu sfiala, sub privirile patrunzatoare ale unui somelier, din vinul care ne-a fost prezentat la mare arta.

Ne rezervam locul din fata, cat mai aproape de barman

Desi abia a inceput o noua saptamana de lucru, nu ne dorim purtati catre case dupa terminarea cinei de la restaurant, ci ne lasam, ademeniti de noile curiozitati si arome care vor iesi din mainile sale de barman. Pornim spre acel loc al nostru, un loc in care ne povestim cele necesare sufletului.

Putine personaje nocturne mai ratacesc in pub-ul in care tocmai am intrat. Luam cu totii loc la bar si din frenezia asezatului de haine si genti se asterne dintr-odata linistea… Tocmai intra pe scena un barman insotit de asistentul sau.

In fata unui barman ne dezbracam de secrete

BarmanE ca un magician. Deja ne-a captivat atentia. Incepe sa ne intrebe pe fiecare ce ne doare… Pentru fiecare ”boala”, suparare sau frustrare, el are cate un leac.

Si pentru ca suntem atat de apropiati ca prieteni, dar atat de diferiti,  ca si temperament, vom primi fiecare altceva… cate un cocktail de arome gandit si preparat diferit.

By the time a bartender knows what drink a man will have before he orders, there is little else about him worth knowing.

Ce poate iesi din mainile unui barman? Un spectacol cu gust

Asteptam cuminti, cu mainile pe bar, sa cuprindem paharele din care vom mirosi, apoi „degusta” alte parfumuri, alte senzatii. In fata noastra ruleaza un film documentar despre mixologia bauturilor si maiestria unui barman in a intretine o atmosfera de voie buna. Este un foarte bun entertainer.

Shakerele jongleaza prin bar spre admiratia noastra si satisfactia lui. Ne taie rasuflarea la fiecare flambare, la fiecare acrobatie si ne da pe spate de uimire atunci cand decoreaza paharele cu fructe si umbrelute…

Diverse nuante, diverse gusturi usor vanilate, usor amarui sau intepatoare… intr-un cuvant, gusturi de fericire in fiecare pahar.

Un barman stie intotdeauna ce iti doresti

Toate au fost pregatite cu mare atentie si stil pentru noi, prietenii lui. L-ai cunoscut pe cel mai bun prieten al nostru, un om care ofera oamenilor un motiv de revenire  in pub-ul pe care el il detine.

Si-a descoperit talentul de pregatire a cocktail-urilor in cadrul unui curs „Barman pentru o zi” ce s-a desfasurat sub indrumarea atenta a unui profesionist. Parcurgerea acestui curs fusese o idee de-a noastra chiar la petrecerea de inaugurare a pub-ului sau, idee care a luat repede forma unui voucher cadou.

Acum suntem cei mai mari sustinatori ai lui si cei mai fideli clienti. Si uite asa, macar o data pe saptamana ne lasam, ca niste copii cu gurile cascate de priceperea unui prieten in a face clipe magice. Ne bucuram fara limite dar bem cu masura.