X

bagajul de vacanta

Bagajul de vacanta: un monstru care casca gura la tine…

…si la care te uiti de obicei neputincios cand realizezi imensitatea teancurilor de haine si de alte obiecte care trebuie sa iti incapa in cele 3 valize. Inteleg ca e foarte greu sa renunti la orice articol, dar in cazul in care nu vrei sa pleci in vacanta cu remorca legata de masina, trebuie sa lucrezi pentru ca bagajul de vacanta sa fie cat de usor posibil.

Asadar, ai nevoie de un „plan de bataie” pentru a obtine bagajul de vacanta ideal:

1. Fa o lista cu obiectele de care ai neaparata nevoie in vacanta! Exista anumite obiecte care sunt esentiale atunci cand pornesti la drum si pe care nu doar o data ti s-a intamplat sa le uitibagajul de vacanta dupa mormanul de haine de vacanta. Dintre aceastea amintim: asigurarea de sanatate, actele importante (buletin, pasaport, permis de conducere, actele masinii etc.), trusa de prim ajutor, periuta de dinti, ochelarii de vedere/de soare, crema de protectie solara etc.

2. Hainele care intra in bagajul de vacanta trebuie alese in functie de prognozele meteo. In functie de acestea, stabilesti proportia hainelor subtiri si a celor groase in garderoba de vacanta. In ceea ce priveste accesoriile, care pot ocupa si ele destul spatiu, iti recomand sa le alegi pe acelea care se potrivesc cu cat mai multe haine. Altfel bagajul de vacanta va fi unul accesorizat; degeaba…

3. Foloseste spatiul oferit de valize la capacitate maxima! Felul in care iti impaturesti hainele si in care dispui obiectele in valiza influenteaza foarte mult volumul maxim pe care il poate stoca bagajul de vacanta. Pune obiectele rigide la fundul valizei, deasupra hainele groase impaturite si la sfarsit hainele care trebuie rulate (truc de impachetare pentru hainele care se sifoneaza).

4. Foloseste si buzunarele exterioare ale valizelor. Aici poti pune lucrurile pe care trebuie sa le ai la indemana, cum ar fi bieletele de avion, o harta, rezervarile de la hotel etc.

5. Nu uita de electronice: aparat foto/camera de filmat, telefon mobil si incarcator, foenul, fierul de calcat.

6. Gaseste-le o functionalitate si pantofilor. In ei poti pune bijuterii, ciorapi, incarcatorul de la telefon etc.

Cam astea ar fi sfaturile propuse de mine pentru bagajul de vacanta…

Totusi, in functie de destinatie si de tipul vacantei bagajul poate arata diferit.

Spor la impachetat!:)