X

arta fotograficaArta fotografica in culorile negativului

Tot auzim din stanga-dreapta indemnul: fii pozitiv! Fii pozitiv! Ei bine, astazi, doamnelor si domnilor, voi lansa in premiera indemnul: fii negativ! Nu in ganduri ori idei, nu in teste de sange, ci in fotografii. Cine credea ca arta fotografica este limitata la calitatea aparatului, talentul fotografului ori editarea ulterioara in cine stie ce program sofisticat, ei bine, a uitat un mic dar covarsitor amanunt: viziunea fotografului.

Artistul Koh Sang Woo este unul dintre fotografii cu o viziune aparte, care foloseste fotografia ca una din uneltele necesare aducerii la viata a unor creatii aparte. Arta lui este in parte pictura, in parte documentare fotografica. Dupa ce isi alege cu atentie modelele, in functie de povestile lor personale, Koh dezvolta extensii ale povestilor acestora, pictand direct pe corpurile lor si adaugand elemente onirice.

Arta fotografica, declaratie sociala

Rezultatul lui Koh Sang Woo inseamna fotografii pictate, chiar daca  mare parte din procesul de pictare se petrece inainte de apasarea declansatorului foto. Electrizantele fotografii, in culori inversate fata de cele naturale, sunt de asemenea un frumos mijloc de protest impotriva tiparelor sociale, tipare care ii imping pe oameni tot mai departe de idealurile lor.

Sa vedem asadar impreuna aceasta demonstratie plina de forta, exemplar de arta fotografica

Atentie! Libertatea de exprimare a artistului ar putea sa va copleseasca si pe voi, asa cum m-a complesit si pe mine, om mic natang, ancorat inca in rigorile societatii. Pana intr-o zi doar! Vizionare placuta!

arta fotografica

arta fotografica

arta fotografica

arta fotografica

arta fotografica