X

amintiri din calatorie

Amintiri din calatorie: Albumul verii

Pentru ca toamna s-a instalat deja de ceva timp si ne pregateste termic pentru sezonul cojoacelor si al mainilor reci, am incercat sa ma „incalzesc” cu cateva amintiri din calatorie, din lunile calde ce parca au trecut prea repede. Ca sa recapitulez, au fost vreo 4 plecari de cateva zile la mare pe litoralul romanesc, o saptamana in excursie in Italia si…cateva iesiri scurte din oras.

Din pacate, atunci cand se instaleaza vara ni se pare ca va dura vesnic si prea putini ne bucuram de ea asa cum ar trebui. Prea putine amintiri din calatorie autentice sunt fabricate, din pacate…

Amintiri din calatorie…contrafacute

Insa, oricat de putine amintiri din calatorie am avea, de obicei putem sa ne laudam cu macar cateva sute de poze/ fotografii (dupa amintiri din calatorieindemanare) care stau dovada la nevoie ca: Da, domle’, ne-am distrat vara asta! Si asa se nasc albumele foto pe Facebook, prietenii care ne invidiaza pentru zecile de poze facute in ipostaze care ne avantajeaza, cateva like-uri si…gata vara.

Am inceput sa trisam, pe pielea noastra noastra din pacate, atunci cand vine vorba de amintiri din calatorie. O vara reusita nu inseamna zeci de fisiere de fotografii reusite ci inseamna o colectie de adevarate amintiri din calatorie. In loc sa admiram lucrurile din jurul nostru, sa le privim cu adevarat si sa le punem frumos in sertarele memoriei, ne grabim sa facem o poza cu telefonul si sa incarcam amintirea pe un suport impersonal: Internetul.

Mi s-a intamplat si mie, atunci cand am vazut sutele de poze facute intr-o calatorie, sa mi se para ca nu am fost cu adevarat acolo. De ce? Pentru ca am fost mult prea ocupata sa fotografiez frumusetile din jurul meu si nu am mai gasit timp pentru a le vedea cu ochiul liber. Pentru ca am filtrat prea mult locurile prin lentila aparatului foto si am uitat sa le privesc…
amintiri din calatorie

Amintiri din calatorie, pe suportul memoriei

Asadar, cate amintiri din calatorie am strans cu adevarat? Numarul lor nu are legatura in niciun caz cu numarul cadrelor surprinse de aparatul foto.

Apreciez pasiunea pentru fotografie, cand e facuta din motive sincere, nu de parada pentru acele amintiri din calatorie… Cred insa cu tarie in amintirile care iti raman cu adevarat in suflet, in peisajele care te-au marcat intr-atat incat e nevoie sa inchizi doar ochii si le poti vedea. In aceste amintiri din calatorie cred cu adevarat.

Tu cate amintiri din calatorie ai din vara asta? Sincer.