X

ale tineretii valuri

Lucruri pescuite din ale tineretii valuri

Mai stii ca atunci cand erai mic, tot ce iti doreai era „sa te faci mare”? Ajuns in postura de om mare, in care responsabilitatile iti bat la usa, iar daca nu le raspunzi, intra pe geam…ai inceput sa privesti cu alti ochi zilele linistite, lipsite de griji, din copilarie. De-a lungul anilor, mai toti am strans o desaga plina cu lucruri antipatice la momentul respectiv, dar de care am prins drag dupa ce nu au mai fost.

Ale tineretii valuri sau…de la ura la dragoste nu e decat un pas

#1 Perioadele in care erai falit

Povestile si nebuniile tineretii nu prea incep cu: „Stateam relaxat in camera de hotel de 5 stele cand deodata…”. Cand suntem tineri, hostel-urile, camera de camin, colegii de camera, calatoria cu autobuzul sunt parte din viata noastra, parte extrem de importanta, care ne invata rolul interactiunii cu persoanele din jur. Intimitatea vine mai tarziu si cu mai putine…party-uri nebune.

#2 Cursurile de la 7 dimineata

Oricat de matinale, pline cu colegi enervanti si profesori pisalogi, orele de curs din facultate iti permiteau sa calatoresti cu mintea oriunde doreai, daca chiar nu puteai sa o tii pe loc. Odata incheiata socoteala cu facultatea si incaltarea pantofilor de „angajat”, orele in care te jucai cu telefonul pe sub masa sau ascultai muzica intr-o casca vor parea adevarate sesiuni de relaxare.

#3 Luni de somer

Ai terminat facultatea si nu ai un job? Situatia nu e una tocmai roz daca iti doresti sa te bucuri de vacante scumpe si sa butonezi ultimul tip de smartphone. Insa lipsa job-ului vine la pachet cu un lucru extrem de scump la vedere pentru cei aflati in campul muncii: timpul liber. Cu el poti face toate lucrurile care mai tarziu vor intra in categoria „daca as avea timp” – gaseste-ti un hobby, alearga, citeste mult, trezeste-te la orice ora vrei si, pentru numele lui Dumnezeu, nu te mai plange!

#4 „Cum a fost la scoala?”

Mai stii momentele in care veneai de la scoala si tot ce iti doreai era sa iti pui un mare platou de mancare si sa te trantesti pe fotoliul din fata TV-ului…iar dorinta iti era intrerupta de vesnica intrebare: „Ia zi, cum a fost la scoala?”, careia trebuia sa ii raspunzi cu stoicism? Parintii, sau cei cunoscuti in perioada liceului ca…”inamicii statului pana tarziu in oras”, „inchizitorii pe motive de chiul sau note mici”, iti vor lipsi atunci cand nu iti vor mai deschide usa in fiecare zi, si ti se va face adesea dor de…pisalogi. Pe cuvant de chiulangiu!

#5 ………………………… <–Aici completezi tu: Care este lucrul cel mai antipatic din copilarie/ liceu/studentie de care ti-e cel mai dor?