X

adrenalinaAdrenalina – singura care-ti da super-puteri

Fa cunostinta cu adrenalina, cea care este alaturi de tine in cele mai intense momente din viata ta.

Stiintific vorbind, adrenalina este un hormon secretat in sange de glanda endocrina suprarenala in cazuri de stres sau de practicare a unor activitati incitante. Dar pe mine ma intereseaza exclusiv situatiile pozitive in care adrenalina isi face prezenta.

Mecanismul ei de actiune consta in alimentarea organismului cu energie. Multa multa energie.  Ba chiar iti da impresia ca brusc ai capatat supraputeri. Dar inainte sa te inchipui super-erou, e bine sa stii ca asta e doar o impresie creata de inima care pompeaza sangele mai tare, muschii care devin mai puternici si organismul care e ceva mai rezistent pentru a face fata situatiilor extreme (chiar si cele care ar putea pune viata in pericol).

Adrenalina – always on the „job”

Sa revenim cu picioarele pe pamant. Abia te-ai angajat si esti nerabdator sa-ti faci prieteni. Dar stii cum e la inceput, esti the new guy, toti ceilalti se cunosc deja, iar timiditatea te opreste sa scoti la suprafata adevarata ta personalitate. Nicio problema, caci la orizont se iveste un teambuilding, o mini-vacanta in care ai ocazia sa-ti cunosti colegii mai bine si sa te aventurezi in cateva activitati cel putin interesante.

Asteapta-te la multa aventura si la sporturi precum: canioning, rafting, off-road sau chiar bungee-jumping. De cate ori ai practicat asa ceva? Daca nu cumva esti un adrenaline-junkie, atunci astfel de activitati sunt clar neobisnuite pentru organismului tau.

Apele tumultoase ale raurilor, viteza cu care esti impins in barca gonflabila, saltul in gol sau riscul permanent de a te rasturna creeaza, prin functionarea la cote maxime a corpului, o serie de modificari. Acestea sunt asociate unor stari de performanta si implicit de crestere a stimei de sine. Gustarea frecventa din adrenalina sau repetarea acestor stari de performanta pot crea dependenta.

You have to balance reason with passion; reason keeps you open, passion keeps your adrenaline going.

Dependent de adrenalina

adrenalinaTimpul se dilata astfel incat, intr-o fractiune de secunda, poti analiza cu rapiditate toate riscurile si optiunile pentru evitarea lor. Adrenalina este cea care se face vinovata de aceste perceptii asupra realitatii. Dar stai linistit.

Aceste activitati generatoare de adrenalina din cadrul teambuilding-ului se practica in conditii de siguranta, sub indrumarea si coordonarea instructorilor.

Spre deosebire de alte substante care pot crea dependenta, adrenalina este cat se poate de safe pentru organism. Singurul lucru care te poate rani este insasi activitatea pe care o practici, dar atat timp cat asculti de instructori si urmezi normele de siguranta nu o sa patesti nimic 😉