Folosește lista de mai jos pentru a-ți ține copiii preocupați toată vara!
Odată școala terminată, cel mai probabil, îți vei auzi copii spunând: „Mă plictisesc!”. Decât să-i lași în fața televizorului sau a jocurilor video, încearcă oricare dintre variantele de mai jos pentru a le găsi o preocupare! Astfel, nu-i vei mai auzi spunând că n-au nimic de făcut toată vara.
Activitati in aer liber
Grădinăriți! Copiilor le place să planteze flori primăvara și să le vadă vara crescând.
Priviți păsările! Echipați-vă cu binocluri și o carte de specialitate, mergeți undeva, în natură, și identificați cât de multe păsări puteți!
Improvizează un water park în curte! Umple o piscină pentru copii, spune-le să îmbrace costumele de baie și lasă-i să se răcorească într-o zi toridă!
Organizează o baie cu spumă în curte! Umple piscina gonflabilă cu spumant de baie și aruncă jucării, pentru ca ei să le caute sub spumă!
Mergeți la un concert în aer liber! Multe orașe organizează vara concerte în aer liber, atât ziua, cât și seara.
Montează un cort în curte și fă un grătar, prepară hot dog sau prăjește ciuperci!
Prindeți insecte! Trimite copiii să prindă (și să elibereze) ulterior insecte!
Ia-i la o plimbare cu bicicleta prin natură!
Du-i să se joace la un pârâu! Într-un parc sau la țară, du-i la un pârâu, unde pot să prindă mormoloci sau să se joace cu apa!
Bătaie cu baloane cu apă. Lasă-ți copii să arunce cu baloane cu apă spre oricare dintre voi!
Jucați un fel de v-ați ascunselea! Ascunde obiecte prin casă sau prin curte, apoi dă-le copiilor lista cu acele obiecte și vedeți cine le poate găsi primul!
Du-i să viziteze o stație de pompieri! Poate copiilor tăi le va plăcea să viziteze un astfel de loc, unde vor vedea diverse aparate și echipamente.
Înălțați un zmeu împreună după picnic sau oricând prindeți puțin vânt!
Organizează o cursă cu obstacole și lasă copiii să se joace!
Vizitați un loc în construcție! Pentru copiii pasionați de bricolaj, mașinării, acest loc este o idee foarte bună.
Mergeți la picnic! Să iei masa pe o pătură, în parc, la pădure sau chiar în curte, este mult mai amuzant.
Vizitați un magazin de animale! Gândește-te la un zoo în miniatură. Doar să-ți avertizezi copiii că nu veți lua nici un animal acasă (asta dacă nu vreți). De asemenea, poți contacta o societate care caută voluntari pentru plimbatul câinilor.
Priviți stelele! Poți downloada o aplicație care să te ajute să identifici constelațiile, sau să consulți o carte de la bibliotecă. Dacă există un observator astronomic în oraș, interesează-te cu privire la oferte!
Activitati indoor
Du-l la bowling! Mergeți la centre de bowling, sigur veți găsi promoții!
Du-l la o librărie! Găsește o librărie care organizează programe precum workshopuri, proiecție de filme, teatru pentru copii, teatru de păpuși, diverse spectacole și evenimente. Sau pur și simplu, insuflă-i copilului dragostea pentru cărți! De asemenea, poți găsi cărți care să-ți dea idei pentru diverse activități.
Organizează un club de carte! Întocmește o listă cu cărți de citit peste vară pentru copilul tău, apoi discută cu el cărțile citite! Invită-i prietenii la această activitate!
Du-l la un muzeu! Interesează-te la muzeele din orașul tău, vezi în ce zile poți achiziționa bilete gratis sau la preț redus! De asemenea, copiii beneficiază de reducere dacă sunt elevi.
Înscrie-l la un workshop! Există workshop-uri gratuite sau la preț redus pentru copii, trebuie doar să afli despre ce e vorba!
Mergi cu el la filme gratis sau cu preț redus! Există oferte, facilități pentru copii, elevi, în ceea ce privește biletele la film cu preț redus.
Faceți un film cu camera de luat vederi, smartphone-ul sau iPad-ul. Dacă ai un program gratis de editare pe computer, îmbunătățește filmulețul cu efecte speciale!
Organizează o piesă de teatru! Dacă nu stai bine cu tehnologia sau nu ai echipamentul necesar pentru film, încurajează-ți copiii să pună la cale o piesă de teatru!
Fă o pictură à la Jackson Pollock! Ia o bucată mare de material (cearșaf sau pânză) și lasă-ți copii s-o împroște cu vopsea așa cum le vine mai bine!
Activitati cu zambetul pe buze
Creează cărți comice, apoi împărtășește-le cu cei din familie!
Fă o casă dintr-o cutie de carton și încurajează-ți copiii s-o decoreze cu vopsea și markere! Vor petrece ore întregi în casa din carton!
Construiește o fortăreață! Dacă nu ai o cutie mare de carton, construiește o fortăreață din cearșafuri și pături!
Inventează ceva din obiecte vechi, pe care nu le mai folosești, din casă sau curte!
Decorează geamurile cu markere lavabile!
Jucați-vă de-a spa-ul! Pictează-le unghiile, aranjază-le părul și aplică-le machiaj pe față – sau lasă-i pe ei să-ți aplice un „tratament spa”!
Improvizează un experimente științific! Poate vor fi fascinați de domeniul științific, mai ales dacă le explici lucrurile pe înțelesul lor, cu exemple concrete. Cumpără o carte pentru copii cu experimente științifice, improvizează cu ce ai prin casă!
Lansează o rachetă! Dacă tot sunt interesați de știință, cumpără-le o rachetă de jucărie!
Gătiți împreună! Lasă-i pe copii să te ajute cu pregătitul prăjiturilor! Astfel, vor îmbina utilul cu plăcutul, devenind mai responsabili.
Organizează o petrecere cu dans! Pune-le copiilor melodiile preferate și lasă-i să se distreze!
Lasă-i să cânte sau să danseze în ploaie! Copiilor le va plăcea la nebunie să facă ceva interzis.
Organizează un ceai dansant! Scoate serviciul de ceai de porțelan pe care nu-l folosești niciodată (sau mai bine de plastic, dacă sunt copii mici), adu niște prăjituri și îmbrăcați-vă pentru ceai!
Participați împreună la programe în natură! Există anumite parcuri care organizează programe prin care copiii pot explora natura.
Jucați v-ați ascunselea! Un joc clasic, ce poate avea loc atât în casă, cât și afară.
Construiți castele de gheață! Îngheață apă în recipiente de plastic de diverse mărimi și lasă copiii să le folosească pentru construirea castelelor.
Construiți instrumente din diverse materiale!
Învățați împreună o limbă străină! Vezi dacă există programe online gratis de a învăța o limbă străină, interesează-te la librării sau pur și simplu, caută pe Youtube lecții de spaniolă, de exemplu.
Călătoriți prin lume fără să plecați de acasă! Află împreună cu ei lucruri despre alte țări (de pe Wikipedia, de exemplu), și gătește mâncăruri tradiționale din acele zone, cu ajutorul copiilor.
Învață-ți copiii despre bani! Există jocuri, site-uri și cărți cu noțiuni financiare de bază pentru cei mici.
Comentarii recente