X

Stresul este o parte fireasca a vietii. Una dintre cele mai simple modalitati de a-i face fata este sa te concentrezi asupra lucrurilor pe care le faci intotdeauna cu drag. Atunci cand reusesti sa-ti canalizezi energia predominant asupra lor, nivelul de stres va scadea considerabil.

Asadar, pentru o viata fara stres gaseste-ti un hobby. Iti dam noi si cateva idei! 🙂

6 hobby-uri care te scapa de stres

1. Fotografia

hobby-uri pentru o viata fara stres

Cei mai multi oameni cred ca fotografia este un hobby costisitor si ca sunt necesare investitii mari in echipamente speciale: camere de fotografiat performante si diferite accesorii. Ei bine, pentru a adopta acest hobby nu este neaparata nevoie sa ai un aparat de fotografiat de ultima generatia. Cele mai multe telefoane au camere incorporate. Profita de orice eveniment si imortalizeaza clipele frumoase in amintiri de-o viata. Uneori perspectiva din care privesti lucrurile este mai importanta. De asemenea, daca dovedesti un adevarat talent pentru fotografie, il poti transforma oricand intr-o profesie. Poti incepe cu un curs de initiere in fotografie.

2. Gradinaritul

hobby-uri pentru o viata fara stres

Daca iti place natura si ai o gradina in curtea casei, ai gasit hobby-ul perfect pentru tine: gradinaritul. Desi va trebuie sa te informezi in prealabil despre cum se planteaza si de ce accesorii ai nevoie, gradinaritul este o activitate foarte relaxanta si, cu siguranta, te va face sa uiti de grijile cotidiene. Unde mai pui ca vei avea o gradina parfumata si plina de culoare?!

3. Coloratul

hobby-uri pentru o viata fara stres

Da, coloreaza! Nu este o activitate dedicata exclusiv copiilor. Studiile au demonstrat ca este cea mai eficienta si… distractiva modalitate de a scapa de stres. In plus, este o activitate necostisitoare. Ai nevoie numai de o carte de colorat si cat mai multe carioci sau creioane.

4. Gatitul

hobby-uri pentru o viata fara stres

Gatitul este, iarasi, o activitate terapeutica: te calmeaza, te vindeca si te scapa de plictiseala. Daca iti plac mancarurile alese, fii propriul bucatar si experimenteaza cu arome si culori in modalitati cat mai creative si delicioase. De asemenea, terapeutii considera ca este cu atat mai benefic daca gatesti pentru cineva drag.

5. Yoga

hobby-uri pentru o viata fara stres

Yoga este o arta care, din fericire, poate fi invatata prin practica sustinuta si indelungata. Stiintific, s-a demonstrat ca este una dintre cele mai eficiente tehnici de a te elibera de stres si a-ti gasi echilibrul interior.

6. Cititul

hobby-uri pentru o viata fara stres

Cititul poate fi un refugiu minunat, mai ales daca te pasioneaza. Te ajuta sa te deconectezi in totalitate de realitate si sa te relaxezi. Un studiu desfasurat la Universitatea din Sussex a descoperit ca cititul poate reduce stresul cu pana la 68%. De asemenea, are efect imediat comparativ cu alte modalitati de relaxare cum ar fi muzica sau o ceasca fierbinte de ceai.

7. Scrisul

hobby-uri pentru o viata fara stres

Scrisul este, din nou, o modalitate foarte eficienta de a te alibera de stres. Asadar, daca esti incarcat de energie negativa, confuz sau foarte stresat, incearca sa scrii. Vei observa ca te va ajuta sa-ti clarifici gandurile si iti va fi mai usor sa gasesti solutii la eventualele probleme pe care le intampini.

Tu ce alte activitati mai practici atunci cand esti stresat?