X

Daca nu ai incercat niciodata pana acum glamping-ul – sau ceea ce am putea numi “camping glamour” – inseamna ca ai ratat unul dintre cele mai importante trenduri mondiale in materie de vacante si calatorii. Nu ai decat un weekend la dispozitie pentru o pauza de relaxare? Perfect! Glampingul de weekend reprezinta o introducere minunata in lumea fara stress a experientelor de glamping de top, fara sa fii nevoit sa suporti costuri prea mari, fara sa te agiti sau sa iti faci tot felul de griji.

Iata mai jos principalele 5 motive pentru care o evadare scurta de glamping, intr-un weekend, ar trebui sa fie urmatoarea pe lista ta de iesiri.

1. Reprezinta o incursiune intr-o experienta complet noua

Glampingul este o experienta cu un stil unic, iar un weekend iti ofera suficient timp pentru a te obisnui cu ea si pentru a intelege cum functioneaza – fara sa fie nevoie sa ramai prea mult in zona, daca decizi ca nu e o varianta potrivita pentru tine.

Optiunile pentru glamping, atat in tara cat si in alte destinatii externe, variaza foarte mult, de la corturi simple dar complet utilate pana la corturi si refugii extrem de elaborate, in peisaje si decoruri naturale linistite, incredibil de imaginat. Weekend-urile iti ofera sansa perfecta de a testa ce gen de glamping iti place, ce facilitati iti sunt necesare si fara ce elemente poti trai – o masina de spalat, de pilda, sau un telelevizor cu ecran mare.

2. Poti veni cu strictul necesar

Glampingul iti consuma mult mai putin timp decat campingul, in ideea ca practic nu ai nevoie de nicio pregatire si nu trebuie sa instalezi nimic. Cand pornesti intr-o evadare scurta la glamping nu va trebui sa iti iei cu tine decat necesarul personal si nimic altceva; tot ce inseamna montarea cortului si amenajarea locului pentru dormit a fost deja rezolvat pentru tine; in functie bineinteles de ce gen de destinatie si locatie alegi pentru glamping.

Glampingul iti ofera sansa de a petrece un weekend relativ fara prea mare agitatie, sa explorezi zone rustice sau montane, sa bei sampanie la lumina stelelor, sau sa te bucuri de experientele oferite de locatia respectiva, fara sa iti faci griji sa iti iei in bagaj o multitudine de accesorii de camping pentru a-ti asigura un weekend placut.

3. Implica o doza de lux

Cine nu are nevoie sa se deconecteze de la viata agitata macar pentru un weekend? Dupa o saptamana de munca grea, o evadare scurta la glamping iti ofera sansa de a te simti cu adevarat rasfatat intr-un mediu natural.

Te poti simti ca in puf timp de doua zile, iar la final sa fii complet fresh si pregatit pentru o noua saptamana de munca – este o experienta desavarsita pentru echilibrul intre munca si viata personala, dar si pentru sanatatea mentala per ansamblu.

4. Poate fi adecvat bugetului tau

O mini-vacanta la glamping are in plus avantajul ca este prietenoasa pentru orice buget: doua zile de rasfat deplin vor fi mai accesibile decat o saptamana sau doua. Poti exagera, desigur, in functie de propriile nevoi si de buget, dar in general glampingul reprezinta un mod relativ accesibil de a te bucura de lux fara sa fii falit la capatul distractiei.

Fa-ti bine documentarea cu privire la experientele incredibile pe care le poti avea la glamping, atat in Romania cat si in afara granitelor, si vei gasi in mod cert o varianta care sa te faca sa te simti rasfatat, relaxat, dar fara sa iti faca gaura in buget.

5. Liniste in natura fara pic de munca

Glampingul iti ofera toate beneficiile unei excursii cu cortul – natura, cerul liber, stelele, refugiul in natura – dar te scapa de toata munca pe care o presupune curatarea bocancilor plini de noroi, scoaterea nisipului din sacul de dormit, montarea cortului, amenajarea locului de dormit, etc.

O mini-vacanta la glamping este o oportunitate excelenta de a te deconecta in mod real de la lumea orasului si de a imbratisa efectul calmant al naturii inconjuratoare, in timp ce alte persoane sunt acolo pentru a te ajuta sa scapi de tot ce inseamna aspecte practice ale vacantei cu cortul. Poti reveni la birou pentru o noua saptamana aratand si simtindu-te ca si cum tocmai ai revenit dintr-o vacanta de o saptamana la spa.

Sursa: https://www.experiencefreedom.co.uk/blog/5-benefits-of-weekend-glamping/