X

activitati de toamna

Activitati de toamna, ca sa nu mai plangi dupa vara…

„Ce repede a trecut vara asta!”- m-am surprins afirmand acum vreo doua zile cu oftatul de rigoare… Pentru mine weekend-ul trecut fost ultimul weekend la mare si trebuie sa recunosc ca soarele prietenos si marea calduta mi-au trezit micul regret care a starnit amuzamentul prietenilor mei. Intr-adevar, oricat de lunga ar fi vara nu cred ca i-as putea „da drumul” vreodata fara un mic regret.

Acum ca mi-am zis oful, m-am hotarat sa ma concentrez mai mult asupra prezentului -un lucru foarte sanatos de altfel- si sa vad cam cum as putea sa profit de noul anotimp, cel care a inspirat atatia poeti. Ce activitati de toamna as putea incerca astfel incat sa uit de plecarea verii?

If you are still talking about what you did yesterday, you haven’t done much today.

5 Activitati de toamna

1. Fotografii…ruginiiactivitati de toamna

Daca toamna aduce un lucru superb acela este reprezentat de covorul ruginiu de frunze pe care il poti admira in parcuri si gradini. Lumina calda a acestui anotimp te ajuta si ea sa imortalizezi peisajul aramiu asa ca daca esti pasionat de fotografie, sterge lentila aparatului foto si fa o plimbare prin parc.

2. Colectie de frunze

Iti mai aduci aminte ca atunci cand erai mic obisnuiai sa aduni frunze toamna pentru scoala? Eu amintesc si acum ca in primele saptamani de scoala mergeam cu invatatoarea in parc si strangeam frunze. Colectarea frunzelor in culori aramii este una din acele activitati de toamna care pe langa faptul ca este relaxanta, te ajuta si sa meditezi la momentele frumoase din copilarie.

3.  O carte buna in parc

Okay, multe activitati propuse se desfasoara in parcuri pentru ca acestea sunt locurile redecorate toamna in tonuri de poveste… In plus, ce poate fi mai placut decat sa intinzi o paturica pe covorul moale de frunze si sa citesti acea carte pe care nebunia verii a ascuns-o de ochii tai?

activitati de toamna4. Fugi un weekend la tara!

Struguri, multe roade culese de „cei vrednici” si munca din plin…Cam asta este toamna la tara, majoritatea oamenilor fiind prea ocupati pentru a mai vedea peisajul mirific. Desi aici prin activitati de toamna intelegem in mare parte munci agricole, vibratia acestui anotimp pe plaiurile rurale este unica si de aceea cred ca o fuga la bunici poate fi o experienta extrem de placuta.

5. Relaxeaza-te!activitati de toamna

Dupa o vara lunga a venit momentul sa te relaxezi, sa iti rasfeti chipul dupa cele cateva luni de expunere la un soare necrutator. O vizita la spa te va ajuta sa iti tratezi corpul si mintea dupa tumultul verii. Iar dupa spa, poti servi un vin rosu si poti vedea un film bun alaturi de persoana iubita.

Activitati de toamna… pana-n iarna

Toamna nu inseamna ca soarelere ne paraseste si ca trebuie sa renuntam la activitatile cu care ne-am obisnuit in zilele calduroase de vara. Ba mai mult, lipsa caldurii toride o sa ne dea mai multa energie sa ne distram in aer liber, chiar daca vom mai adauga la hainele obisnuite de iesit un pulover descheiat si o esarfa.

Iti doresc sa te bucuri de toamna si, in cazul in care mai ai si alte idei de activitati de toamna, astept sa le impartasesti. 😉