X

Poate ca singura imagine pe care o ai despre golf este aceea pe care o avem cu totii din filmele americane: un sport nobil, practicat de oameni de afaceri, batrani sau familii instarite. Ei bine, hai sa aflam mai multe despre golf si despre cum poti practica si tu, la nivel amator sau, de ce nu, la nivel avansat 🙂 .

motive-sa-mergi-la-golf

Despre golf, cateva cuvinte

golfGolful este un sport despre originile caruia s-au starnit multe controverse. S-au dezvoltat doua teorii despre aparitia acestui sport: una conform careia golful si-ar avea originile in Scotia (conform unui vitraliu din 1350 din Marea Catedrala Gloucester, care infatiseaza un jucator de golf), iar alta conform careia acest sport ar fi fost pentru prima oara practicat in Olanda.

Dupa multe secole in care acest sport a fost jucat sub diverse forme (romanii din vremea lui Caesar il practicau cu o minge umpluta cu pene) sau chiar interzis in anumite perioade (in secolul XV, in Scotia, din cauza faptului ca se intercala cu tirul cu arcul, care era un sport vital pentru aparare), golful a fost recunoscut ca sport oficial  in Marea Britanie in secolul XVIII, fiindca James al VI-lea al Scotiei a fost foarte atras de aceasta activitate. Ulterior, s-au creat cluburi pentru acesti jucatori, din care faceau parte regi si persoane de vita nobila. Din aceste considerente, golful este recunoscut si astazi ca fiind un sport dedicat oamenilor instariti.

Ce este golful, de fapt?

Un joc sportiv in care competitorii se folosesc de diverse tipuri de crose pentru a lovi mingile, care trebuie introduse, pe rand, in gaurile terenului de golf, din cat mai putine lovituri.

Se joaca pe trasee in natura, asupra carora nu se intervine foarte mult. Singura conditie este ca terenul sa fie neted si acoperit, in mare parte, de iarba taiata scurt, pentru a permite alunecarea mingii. Din acest considerent, golful este un sport ce imbina elemente frumoase, care atrag tot mai multi pasionati: natura, relaxare, concentrare, miscare si chiar strategie.

Tocmai de aceea, acest sport a devenit din ce in ce mai practicat, desprinzandu-se de cliseul de sport destinat celor instariti. Mai mult decat atat, s-au creat diverse forme alternative de joc inclusiv destinate biroului, unde in recreatii si pauze de mese, colegii se pot delecta cu un joc de… mini-golf. 🙂

3 motive sa joci (sau sa incerci) golf!

  1. Terenul este unicul adversar: desi vei fi in competitie cu ceilalti jucatori, practic, contactul cu acestia este minim, singurul obstacol in calea castigului putand fi… terenul. De aceea, concentrarea si indemanarea sunt doua repere de luat in calcul atunci cand decizi sa te apuci de golf.
  2. Liniste: spre deosebire de alte sporturi care presupun agitatie, efort fizic indelungat sau chiar violenta, golful este un sport linistit in care ai timp sa contemplezi natura, sa iti construiesti strategii, sa cunosti oameni noi cu aceleasi pasiuni…
  3. Socializare: pentru a juca golf trebuie sa aderi la un club de jucatori. Tinand cont de faptul ca vorbim de un joc ceva mai sofisticat, cu siguranta nu oricine il poate practica. Asadar, daca ai o astfel de inclinatie, vei gasi in clubul de golf oameni asemanatori tie cu care poti socializa in voie pe teren!

Te-ai convins? Vrei sa incerci? Iata cum!

Te regasesti in aceste randuri? Sau poate ti-ai regasit persoane dragi in aceste descrieri si vrei sa le faci un cadou special? Nu stii de unde sa incepi demersurile pentru a face un curs sau poate pentru a obtine membership intr-un club? Avem raspunsurile la aceste intrebari. Poti opta pentru un weekend la golf sau chiar pentru un full membership, daca nu esti strain de acest sport.