X

Profita la maximum de natura cu aceste activitati distractive si interesante pe care le poti face in padure. Daca iti doresti o zi in familie care sa nu iti goleasca buzunarele, ia-ti familia si mergeti in padure. O zi in salbaticie nu ofera doar mult aer curat si distractie pentru toate varstele, ci este si un exercitiu grozav. Daca nu stii inca ce ati putea face in padure, ai mai jos o lista cu 10 activitati distractive la padure.

1. Cautati fiare in miniatura si alte vietati salbatice

Ofera un premiu cui observa cele mai diferite insecte si animale, incepand de la cei mai diversi si frumosi fluturi si ajungand pana la caprioare. Exista pana la 10.000 de specii diferite pe care le poti gasi in natura, asa ca nu poate fi prea greu!

2. Faceti un picnic

Exploreaza padurea in toata splendoarea sa inainte de a gasi un loc in care sa va asezati si nu te simti vinovat sa te bucuri de toate acele delicii gustoase pe care le-ai adus spre bucuria tuturor.

3. Faceti mountain-biking

Planifica-ti traseul pe drumuri forestiere si poteci si asigura-te ca va opriti pentru a face o pauza in locuri ce ofera o priveliste fantastica.

4. Faceti trasee de aventura

Padurile din jurul oraselor mari au amenajate din ce in ce mai des trasee de aventura, de care se poate bucura intreaga familie, nivelele de dificultate fiind dintre cele mai variate.

5. Uitati-va la stele

Gasiti o poiana si descoperiti impreuna cat de stralucitoare sunt stelele atunci cand sunteti departe de poluarea luminoasa a oraselor.

6. Construiti o vizuina

Ramurile cazute si o scobitura naturala de langa un copac iti ofera tot ce ai nevoie pentru a face o vizuina sau un barlog. Impletiti ramuri mai subtiri pentru a umple golurile si decorati cu ramuri moarte, conuri de brad, margarete sau pintenul cocosului.

7. Culegeti plante pentru presat

Mai stii celebrele ierbare din copilarie? Ei bine, de ce nu ai incerca sa le readuci la viata si pentru copiii tai? Culegeti frunze si flori din padure, iar cand ajungeti acasa invata-i pe copii sa le puna la presat. Mai mult, le poti sugera sa caute informatii despre fiecare in parte, sau puteti cauta impreuna, pentru un plus de voie buna si timp de calitate petrecut in familie.

8. Explorati padurea intr-un Segway

Invatati cum sa va plimbati pe drumurile forestiere si pe poteci cu un Segway care sfideaza gravitatia. Vei gasi de inchiriat la centrele de aventura din diverse paduri.

9. Urmariti pasarile

Exista paduri in care poti gasi adevarate „puncte de observare pentru pasarile rapitoare”, iar daca te intereseaza sa observi o anumita pasare, ar fi bine sa verifici intotdeauna inainte de a porni la drum, pentru a sti exact care este destinatia in care trebuie sa ajungi.

10. Jucati-va “Pooh Sticks”

Practic, in orice padure vei gasi un parau sau doua, iar majoritatea au si un loc perfect pentru a juca Pooh Sticks – un joc inspirat din celebra carte si desen animat “Winnie the Pooh” – in care jucatorii trebuie sa arunce batul in apa de pe un pod, pentru a vedea care bat ajunge castigator la mal. Alegeti-va betele cu grija si aruncati-le in partea cea mai rapida a fluxului si apoi alergati spre cealalta parte a podului (sau catre un alt punct desemnat) pentru a vedea al cui bat castiga cursa.

Sursa: https://www.getsurrey.co.uk/whats-on/family-kids-news/10-fun-things-forest-most-13483636