X

Pune pe tine un rand de haine in plus, ia si o caciula subtire si iesi afara sa te bucuri de aerul plin de dovleac cu condimente. Rece dar confortabila, vremea de toamna lanseaza o invitatie pentru familia ta la activitate in natura, astfel incat sa va bucurati cu totii de tot ce are acest sezon de oferit.

Daca nu stii exact care sunt cele mai bune activitati pe care le poti incerca alaturi de copii toamna, ai mai jos cateva moduri de a te juca in acest anotimp, pentru ca dezvoltarea competentelor fizice este o calatorie care se deruleaza pe tot parcursul anului.

1. Vizitati o livada. Nimic nu e mai bun ca gustul merelor proaspat culese. Mergi la cules de mere in aceasta toamna si, pentru o provocare suplimentara, incearca sa tii un mar in echilibru pe crestet.
2. Greblati frunzele. Aduna toata familia in jurul tau si incercati ceva vechi si ceva nou. Activitatea clasica va fi sa greblati impreuna frunzele cazute, sa le strangeti intr-o gramada mare si apoi sa sariti in ea. Iar activitatea noua, pe care e musai sa o incerci, este sa faci un labirint din frunze in curte.
3. Mergeti intr-o drumetie. Nu rata sa iti acorzi un weekend de toamna pentru a te bucura de culorile mereu in schimbare ale frunzelor, care pot transforma o drumetie simpla intr-una magica. Asigura-te ca verifici traaseul inainte sa pornesti la drum.
4. Intreceri cu dovleci. Alege pentru copii dovleci pe care sa ii poata cara sau rostogoli, dar nu prelua tu tot greul! Nu uita sa cititi bine regulamentul inainte de inceperea intrecerii, si luati intrecerea ca pe o provocare in care cei mici vor fi nevoiti sa impinga, sa traga sau sa isi care dovleacul, chiar daca le e greu.
5. Catarati-va in copaci. Copacii care isi pied treptat toate frunzele si isi dezgolesc ramurile, te cheama, practic, sa te urci in ei. Un bonus in plus este sa astepti frunzele care inca nu au cazut si sa le colectezi pentru diverse crafturi.

6. Rostogoliti-va de pe un deal. Urcati pe coama unui deal din apropiere si rostogoliti-va pana jos. Aceasta activitate clasica in aer liber este un mod excelent de a te conecta cu natura si de a invata sa te rostogolesti controlat.
7. Transforma-ti copiii in niste adevarati ninja ai naturii tomnatice. Du-ti copiii sa faca miscare in aer liber cu diverse activitati precum echilibristica pe copacii cazuti, ocolire de obstacole, trasee de aventura, sarit de pe stanci mai inalte, alergare pe zone drepte, catarare in panta, etc.
8. Fotbal pentru toti. Daca exista un sport care sa se potriveasca bine cu toamna, acesta este fotbalul, mai ales acum ca au inceput toate campionatele si competitiile mari peste tot in lume. Aduna-ti familia si jucati impreuna un meci de fotbal in curte sau in parcul in care mergeti in mod obisnuit.
9. Distractie la ferma. Viziteaza o ferma pentru o distractie rustica de weekend. Mergeti cu tractorul, calariti ponei si urcati-va pe baloti de fan – toate acestea pot deveni chiar o traditie noua de familie. In plus, copiii vor descoperi atat provocarea cat si bucuria de a se catara pe o capita de fan de la ferma.
10. Invatati sa fiti recunoscatori. Toamna este un moment perfect pentru a fi recunoscator. Bucurati-va de cateva momente de liniste in familie in acest anotimp, pentru a fi constienti de tot ce aveti si de tot ce puteti face.

Sursa: https://activeforlife.com/autumn-activities-for-kids/